Bartumeu trasllada el neguit de la prova de selectivitat a Madrid

Autor:
Font:
Publicat el: 13 de Novembre de 2007

bondia_miniatura.jpg  

M.B. 

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir a Madrid amb la secretària de Relacions Internacionals del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), Elena Valenciano. 

Durant la trobada, Bartumeu i Valenciano van parlar de qüestions d’interès bilateral i el cap de l’oposició va incidir especialment en la necessitat de resoldre els problemes amb què es poden trobar els estudiants de batxillerat del sistema educatiu andorrà a l’hora d’accedir a la selectivitat prèvia al seu ingrés a les universitats de l’Estat espanyol.

En aquest sentit, Valenciano es va comprometre a traslladar aquesta qüestió a la secretària d’Educació i Ciència del PSOE, Eva Almunia, per desencallar la situació. I és que Bartumeu es mostra “escèptic” davant de les declaracions de la ministra d’Educació, Joventut i Esports, Roser Bastida, que va assegurar davant de la comissió legislativa d’Educació que abans d’any l’Estat espanyol donaria una resposta.

En l’àmbit de les relacions amb Europa, Bartumeu va exposar a la responsable de Relacions Internacionals del PSOE i també diputada al Parlament Europeu la proposta d’acostament a la UE a través de l’Acord d’associació. Sense deixar de banda aquest tema, està previst que el mes de gener o febrer Bartumeu viatgi a Brussel·les per mantenir diverses reunions de treball amb el grup parlamentari del Partit dels Socialistes Europeus.

D’altra banda, el cap de l’oposició també es va reunir a Madrid amb la diputada del PSC-PSOE per Lleida, Teresa Cunillera.

SUPORT A LA CAMPANYA

Bartumeu va indicar ahir que és molt probable que l’Alternativa compti amb el suport presencial d’algun membre del PSC durant la campanya electoral d’aquests comicis. Alhora, el cap de l’oposició també va mostrar ahir el suport del PS amb vista a les pròximes eleccions generals de l’Estat espanyol.

pdf.jpg