El nombre de matrícules a la FP supera al registrat l’any passat

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 23 d'Agost de 2010

A final de juliol el nombre de matriculats als diplomes que s’imparteixen al Centre de Formació Professional d’Aixovall va ser de 151. Aquesta xifra ja superava el nombre d’aprenents del curs 2009-2010, que va ser de 146. Segons va informar el Govern ahir, el nombre de matriculacions és provisional i s’actualitzarà al llarg del mes de setembre.

La Formació Professional –en la què intervenen unes 150 empreses– del sistema educatiu andorrà té com a finalitat bàsica la capacitació dels alumnes per a l’activitat en un determinat camp professional i possibilita així la seva incorporació a la vida activa. En aquest sentit, existeixen lligams patents entre la realitat dels diversos sectors professionals (demanda, saturació, creixement, entre altres.) i les oscil.lacions en el nombre de matriculacions a les formacions. Per tant, des del Govern es va valorar satisfactòriament el creixement en el nombre d’aprenents, perquè constata l’atractiu d’aquesta oferta formativa.

La Formació Professional del sistema educatiu andorrà s’estructura en un cicle formatiu de dos cursos que condueix a l’obtenció del Diploma d’Ensenyament Professional (DEP) i un cicle formatiu d’aprofundiment o especialització d’un curs de durada que condueix a l’obtenció del Batxillerat Professional (BP).

Al llarg del darrer curs, l’Executiu ha treballat per a la consolidació del model andorrà de formació professional i per establir els mecanismes que permeten la continuació d’estudis als alumnes que hagin superat el Batxillerat Professional. Així, amb l’aprovació del Decret de creació del diploma de Batxillerat Professional, també s’ha regularitzat la situació de tots els estudiants que havien cursat aquesta via i n’ha garantit la perennitat.

S’han iniciat igualment les negociacions perquè els títols de Formació Professional expedits al Principat siguin reconeguts a l’estranger, tant per a la continuació d’estudis com per l’exercici professional.

El Decret de regulació de l’accés als Bàtxelors, aprovat el 12 de maig, ha garantit l’accés directe a aquests estudis universitaris a Andorra pels diplomats de Batxillerat Professional fins al curs 2011-2012.

pdf3.jpg