Més matriculacions a la Formació Professional que alumnes del curs passat

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 23 d'Agost de 2010

El nombre de matriculacions a la Formació Professional andorrana per al curs vinent ja supera el nombre d’alumnes del curs passat.

A finals de juliol hi havia 151 estudiants matriculats als diplomes que s’imparteixen al Centre de Formació Professional d’Aixovall, mentre que el nombre d’aprenents del curs 2009-2010 va ser de 146. La xifra de matriculacions encara pot augmentar durant el setembre.

El Govern valora satisfactòriament aquest creixement en el nombre d’aprenents, segons exposa en un comunicat, perquè «constata l’atractiu d’aquesta oferta formativa», que té com a finalitat la capacitació dels alumnes per a l’activitat en un determinat camp professional i possibilita la incorporació a la vida activa. Aquesta formació compta amb la intervenció d’unes 150 empreses. Així, hi ha lligams patents entre la realitat dels sectors professionals, a nivell de demanda, creixement, etcètera, i les oscil·lacions en el nombre d’estudiants.

La formació professional en el sistema educatiu andorrà s’estructura en un cicle formatiu de dos cursos que condueix a l’obtenció del Diploma d’Ensenyament Professional (DEP) i un cicle formatiu d’aprofundiment o especialització d’un curs de durada que condueix a l’obtenció del Batxillerat Professional (BP). El Govern destaca en el comunicat que s’ha treballat per tal de consolidar el model i perquè els títols de formació professional expedits al Principat siguin reconeguts a l’estranger, tant per a la continuació d’estudis com per l’exercici professional.

Els diplomats de Batxillerat Professional que desitgin accedir als estudis de Bàtxelor podran fer-ho superant una prova d’accés específica adaptada. El Govern ja ha encarregat a la Universitat d’Andorra el disseny d’aquesta prova que serà necessària a l’inici del curs 2013-2014.

D’altra banda, els diplomats de Batxillerat Professional poden accedir de manera directa als estudis de formació professional superior que condueixen a l’obtenció del Diploma Professional Avançat, amb la possibilitat d’integrar-se posteriorment a ensenyaments estatals de Bàtxelor.

pdf3.jpg