Canillo necessita el canvi polític que l’Alternativa proposa

Autor:
Font:
Publicat el: 12 de Novembre de 2007

aternativa-no-ordinopetita.JPG 

La candidatura de l’Alternativa a Canillo està formada per persones afiliades al partit socialdemòcrata i independents, ciutadans de procedència personal, social i professional distinta.

Així ho ha explicat el cap de llista de la parròquia, Gerard Barcia, durant la presentació de la candidatura, realitzada avui. “Estem convençuts de representar la veritable alternativa democràtica, seriosa, honesta i responsable. La parròquia de Canillo necessita el canvi polític que l’Alternativa proposa”, ha assegurat Barcia. 

El candidat a cònsol també ha avançat algunes de les iniciatives que recollirà el programa electoral, propostes que ha descrit com a clares, assenyades i realitzables. Entre aquestes, Gerard Barcia ha destacat l’objectiu d’encaminar la inversió pública a desenvolupar activitats econòmiques en els àmbits de la recerca, la investigació i el desenvolupament (I+D). “Volem apostar per una vinculació important amb la societat de la informació, promovent activitats d’alt valor afegit, integrades en l’entorn global i en un model sostenible de parròquia, configurant una especificitat dins l’oferta del país”, ha indicat Barcia, que també s’imposa el repte de fer del medi ambient, juntament amb l’activitat agrícola i ramadera, un dels pilars de la competitivitat social i econòmica, amb repercussió en el benestar i el turisme.

Amb tot, el candidat no ha volgut restar importància a les polítiques socials, que són un dels fonaments del projecte de l’Alternativa. En aquest sentit, el número u de Canillo ha manifestat que fomentarà l’atenció social i la inserció a la societat en els casos que sigui necessari, fent especial atenció a les famílies monoparentals, a les víctimes de violència domèstica, a les persones dependents i, en definitiva, “a tot ciutadà que necessiti la nostra solidaritat en un moment determinat”. Per això, Gerard Barcia i el seu equip creuen imprescindible potenciar el servei d’atenció domiciliària i afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral.

De la mateixa manera, l’Alternativa es fixa l’objectiu d’utilitzar les eines legals que la Llei del Sòl dóna als Comuns, així com els instruments de política fiscal per a fomentar l’habitatge protegit. Alhora, la candidatura vol servir-se de l’urbanisme per a assolir els reptes de diversificació econòmica i per a establir un determinat model de parròquia.

Si la candidatura de l’Alternativa rep la confiança dels ciutadans de Canillo, Gerard Barcia es compromet a gestionar els recursos del comú amb rigor, objectivitat, eficàcia, transparència i racionalitat. Sota aquesta premissa, Barcia treballarà per reduir el deute, procurant que les infraestructures generin poca despesa de funcionament i evitant d’ubicar els equipaments públics en terrenys de lloguer. “Volem invertir en qualitat de vida i progrés, vetllant per la sostenibilitat de Canillo i liderant una diversificació econòmica a partir d’alternatives a les fonts d’ingressos actuals, que cal renovar”, en paraules del cap de llista.

Document en format pdf  Recull de premsa  Imatge 1 Imatge 2