Vela: “Per a l’any que ve presentarem els mateixos projectes”

Autor: Redacció
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 10 d'Agost de 2010

El ministeri de Cultura no ha redefinit els objectius de futur del departament, ha dit al Diari Susanna Vela, tot insistint que s’ha perdut un any de feina, com ja va dir mesos enrere en comprovar que no es disposa de finançament. Preguntada sobre els nous objecitus que es marcarà el ministeri amb vista al 2011, la ministra va explicar que “en bona part s’intentarà tornar a presentar els mateixos projectes que vam proposar per al 2010 i que no van ser aprovats a través de lleis de crèdit extraordinari.

Per tant, això és una obligació màxima que tenim”. Vela ha assegurat que “tenim aquesta obligació, malauradament, perquè cap dels projectes que teníem els hem pogut fer aquest any i això serà el gros per al 2011; evidentment, seran els mateixos diners que vam formular en el projecte de pressupost per al 2010”.

La ministra va subratllar que “ha estat una pena perdre un any”, encara que va comentar que s’ha fet un altre tipus de feina, “s’ha fet un treball de base, s’ha endreçat perquè tot el tema de la inversió ha estat impossible”. En aquest sentit, com ja va avançar dies enrere al Diari, dins aquest 2010 “només tirarem endavant l’hotel Rosaleda i les reformes de l’Auditori Nacional, però queda un paquet molt important per a fer”.

En la sessió parlamentària per aconseguir llum verd per als crèdits extraordinaris, en la part cultural el Govern només va obtenir suport per aconseguir un crèdit d’un milió d’euros que serviran per tirar endavant, de  moment, un projecte per a la consolidació de l’edifici d’Encamp, que l’any que es veurà sotmès a un procés d’obres per tal de consolidar-lo.

pdf3.jpg