El Govern signa amb la Generalitat un acord per analitzar les pastures andorranes

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 6 d'Agost de 2010

El Laboratori Agroalimentari del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya s’encarregarà de realitzar anàlisis bromatològiques de les mostres d’herba de les pastures supraforestals d’Andorra.

Aquestes pastures són les que estan situades a l’alta muntanya, on tradicionalment s’alimenta el bestiar de renda durant l’estiu. L’acord per a l’anàlisi de les pastures supraforestals d’Andorra s’emmarca en el conveni de col·laboració entre el Govern i la Generalitat, rubricat el 29 de gener del 2009 en l’àmbit de l’agricultura. No comportarà cap despesa pressupostària ni cap contraprestació econòmica entre les dues parts.

Fins el moment ja s’han estudiat les pastures de la parròquia d’Ordino i les de la Vall Madriu-Perafita- Claror. Cal completar l’estudi amb la resta de pastures supraforestals andorranes, recollint-ne mostres d’herba, que posteriorment s’envia a analitzar al Laboratori Agroalimentari del DARP, a Catalunya, on se sabrà la seva composició química i el seu valor nutritiu.

Conèixer la composició química de la barreja de plantes que la formen a cada indret ajudarà a millorar la pràctica de la ramaderia extensiva, activitat vital per la conservació d’aquests hàbitats d’alt interès natural i paisatgístic. Aquest coneixement beneficia tant l’activitat ramadera com el bon desenvolupament de la biodiversitat de les muntanyes. Així mateix, és important pel bon desenvolupament de productes alimentaris de qualitat com la Carn d’Andorra, que desenvolupa la societat Ramaders d’Andorra, tal com apunta el Govern en un comunicat.

Els resultats de les analítiques seran propietat del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural. L’acord té una durada de tres anys, prorrogable tàcitament d’any en any.

pdf3.jpg