Bartumeu signa donar suport al personal de ‘Les Echos’

Autor:
Font:
Publicat el: 7 de Novembre de 2007

el Periodic 

J.V.

Precisament el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata Jaume Bartumeu es va unir el dilluns passat a una nova relació de signants en suport a la independència del diari i el seu equip de redacció del diari francès de temàtica econòmica Les Echos. La signatura va tenir lloc, casualment, coincidint amb la celebració del dia europeu per la llibertat de premsa.

Aquesta mesura està relacionada amb la compra del rotatiu per part de la societat LVMH, dedicada als articles de luxe, al grup britànic de premsa Pearson. L’operació, que també inclou la pàgina www.lesechos.fr, altres serveis d’informació financera i la revista Enjeux, hauria de cloure a final d’any i és entorn dels 240 milions d’euros. Després de l’anunci de l’operació, el personal de Les Echos es va reunir en assemblea i va decidir que el diari no sortiria al carrer el passat dimarts, com a mesura de protesta. Aquesta oposició ja ha generat diversos dies de vaga, sobretot des que es va conèixer l’inici de converses el mes de juny passat. Tot i això, LVMH ja va anunciar que l’acord inclou una sèrie de disposicions relatives a la «independència editorial», així com a compromisos en matèria de llocs de treball. En el seu comunicat, LVMH va assenyalar que ha firmat la compra del grup després que el Tribunal de Gran Instància de París validés el procediment d’informació i consulta del comitè d’empresa de Les Echos.

MOLTES SIGNATURES / La signatura de Bartumeu s’ha d’afegir a les de, entre altres, Pierre Bergé, president de la Fundació Pierre Bergé-Yves Saint Laurent, i també de la Fundació François Mitterrand, Jean-Noël Guerini, president del PS del Consell General de les Bouches-du-Rhône, François Bonneau, president del PS de la regió Centre i Alain Rafesthain, president PS del Consell General de Cher.

pdf.jpg