El Pressupost es podria aprovar abans de tancar l’actual exercici

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Novembre de 2007

el Periodic

Jaume Ventura

La Junta de Presidents va acordar ahir que el pròxim dia 27 de novembre se celebri una sessió del Consell General que tractarà sobre la totalitat del Pressupost 2008, 25 dies després d’entrar-los a tràmit.

Així, per primer cop els comptes es podrien aprovar abans de l’any que tracten.

El president del Grup Socialdemòcrata Jaume Bartumeu es va alegrar per la notícia, però va anunciar que el seu grup presentarà una esmena a la totalitat i algunes més a l’articulat. Tot i que no va avançar els motius que exposaran per presentar-les, sí que va destacar que si la presenten “és perquè estem en clara confrontació amb el model de país i de gestió de les finances comunals que presenta el Govern”.

Pel que fa a les anomenades lleis d’acompanyament, Bartumeu va explicar que segueixen una altra tramitació i que no es debatran el dia 27, però que també les esmenaran. A més, també va destacar que presentaran una altra esmena al nou sistema per finançar l’obra pública, però que això tampoc es debatrà a la sessió de final de novembre.

MARSOL, CONTENTA

Per la seva banda, la presidenta del Grup Parlamentari Liberal Conxita Marsol no va dubtar a mostrar la seva satisfacció per la convocatòria: “Així no passarà el mateix que l’any passat. El pressupost és necessari i se li ha de donar agilitat”. Pel que fa a l’esmena socialdemòcrata i la posició centrista, Marsol es va limitar a dir que esperen el suport de Tarrado i Font perquè “hi ha el que ens demanen sempre: contenció en la despesa i en el funcionariat”. Tot i això, cal destacar que els centristes han demanat una pròrroga al període d’esmenes.

D’altra banda, cal destacar que la reunió va servir per determinar els canvis a les comissions després de la incorporació dels dos nous consellers generals. Així, David Pérez s’incorpora a la d’Interior en substitució de Ricard de Haro, que entra a la de Política Exterior en substitució de la Rosa Ferrer. Per la seva banda, Vicenç Alay Ferrer s’incorpora a la de Política Territorial i Urbanisme en substitució de Francesc Casals i Víctor Naudi, a la de de Sanitat i Medi Ambient en substitució d’Alay.

També es va fixar l’ordre del dia de la sessió ordinària del pròxim dia 22. Entre els principals punts que es tractaran destaca la proposta d’acord instant el Govern a negociar amb la concessionària del túnel d’Envalira unes condicions tarifàries especials per als habitants o treballadors del Pas de la Casa, l’estudi de la Proposició de llei de modificació de la Llei qualificada del règim electoral, entre d’altres.

pdf.jpg