Andorra s’integrarà a la xarxa europea Eryica d’informació juvenil

Autor: EVA ARASA
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 18 de Juliol de 2010

Andorra farà efectiu en breu el seu ingrés a la xarxa europea Eryica d’informació i assessorament juvenil.

De fet, l’únic tràmit que queda pendent és el pagament de la quota d’ingrés com a membre col.laborador de la xarxa, que es podrà formalitzar gràcies a l’aprovació d’un crèdit extraordinari amb aquesta finalitat. La xarxa connecta els diferents punts d’informació juvenil de l’àmbit europeu i possibilita tant l’intercanvi d’informació com la mobilitat dels joves.

La xarxa Eryica (European Youth Information and Counselling Agency) treballa, principalment, en tres línies programàtiques: d’una banda, la informació i la mobilitat juvenil, de l’altra, les noves tecnologies aplicades a la informació i l’assessorament juvenil i, finalment, la promoció dels contactes i els intercanvis professionals entre joves de l’àmbit europeu. Tal com explica la coordinadora de Polítiques de Joventut del Govern, Judith Salazar, la participació en aquesta xarxa “permetrà que els joves andorrans puguin accedir a la informació sobre seminaris, programes d’intercanvi i grups de treball, entre d’altres”.

La xarxa Eryica va acceptar la sol.licitud del Govern andorrà el mes de febrer passat, però el fet que la integració a la xarxa no estigués prevista en el Pressupost del 2009 implica que el pagament per fer efectiu l’ingrés quedés pendent de l’aprovació d’un crèdit extraordinari. “El crèdit ja està aprovat i, per tant, ara és només una qüestió de dies”, va assegurar Salazar.

De moment, Andorra formarà part de la xarxa com a membre col.laborador. De fet, hi ha diferents maneres de connectar-se a la xarxa i el Govern, ara per ara, ha optat per aquesta fórmula, en comptes de ser membre de ple dret de l’Eryica i tenir veu i vot al consell d’administració. Segons Salazar, l’ingrés com a col.laboradors “permetrà connectar- se a la xarxa exactament igual que un membre de ple dret. L’única diferència és que no podrem incidir en les decisions que es prenen al consell d’administració, per bé que sí que tindrem dret a opinar”. Salazar va assenyalar que “més endavant, ja veurem si ens interessa associar-nos o no”.

DES DELS PUNTS COMUNALS / Encara que l’adhesió a l’Eryica es farà a través del Govern, la coordinadora de Polítiques de Joventut va aclarir que l’accés efectiu a la xarxa s’efectuarà a partir dels diferents punts joves que existeixen al país. Per aquest motiu, Salazar va assegurar que la xarxa s’obrirà als punts joves dels diferents comuns, que serviran de portal d’accés a l’Eryica. La major coordinació dels punts joves que existeixen al país és un altre dels aspectes en què volen treballar els responsables de Joventut. Així, la integració a la xarxa europea es faria finalment des d’una xarxa nacional de punts d’assessorament juvenil. Aquests centres ofereixen informació sobre estudis, accés al món laboral i habitatge, entre d’altres.

pdf3.jpg