El Govern lamenta que l’oposició «critiqui àcidament» el tancar per la visita de Sarkozy

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 16 de Juliol de 2010

El Govern va enviar un comunicat ahir apel·lant a la unitat nacional davant la visita del copríncep francès, Nicolas Sarkozy, el proper 29 de juliol.

L’Executiu lamenta que des de l’oposició es «critiqui àcidament» la decisió de fer tancar els comerços i oficines durant tres hores i mitja amb motiu de la visita, i assegura que «constitueix un trist exercici d’aplicació de la moral de situació, quan el que cal és lleialtat institucional». Igualment, des del Govern es lamenta que «s’intenti aprofitar el marc d’una visita del cap de l’Estat per iniciar una campanya política desencertada, que sembla adreçada a posar en causa les institucions en un moment en què cal reforçar la unitat del poble a l’entorn dels principis constitucionals i les institucions que els representen». D’altra banda, l’Executiu aprofita per deixar clar que aquests acords es van prendre a partir de reunions tècniques mantingudes entre representants del conjunt d’institucions andorranes i atenent a les peticions de la representació del copríncep francès i dels serveis de seguretat i protocol de la Presidència de la República francesa. De la mateixa manera, el comunicat recorda que el tancament dels comerços, les oficines i els despatxos durant una part de l’horari de la vista del copríncep «no és un novetat», que són mesures que ja es van adoptar en anteriors visites (l’any 1993 i el 1997). En aquest punt, s’afirma que «el Govern ho havia fet sense merèixer cap recriminació de l’oposició, com una prova de normalitat i d’adhesió institucional al copríncep».

El comunicat respon a unes declaracions fetes per representants de CR i ApC en què deien que les mesures són pròpies «de Bienvenido Mister Marshall» i es comparaven amb l’època de Franco a Espanya.

pdf3.jpg