Reorganització de la feina dels departaments d’Educació

Autor: d. m.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 16 de Juliol de 2010

La nova secretària d’Estat d’Educació, Dolors Carmona, va jurar ahir el càrrec davant del cap de Govern, Jaume Bartumeu. Al jurament també va assistir el seu predecessor, Josep Roig, que va declinar fer declaracions. Amb la presa de possessió del càrrec de Carmona comença una nova etapa al ministeri responsable d’Educació, que ha viscut un any convuls.

Carmona va assenyalar que la “primera prioritat” és posar- se al corrent de la feina. Però el que sí que és clar és que hi haurà una reestructuració dels quatre departaments en què es divideix el ministeri per “equilibrar les càrregues de treball”. De fet, ja es va anunciar que Lídia Samarra (que substitueix el dimissionari Toni Torres) dirigirà el departament de l’Escola andorrana quan abans era el departament responsable dels tres sistemes educatius.

Les queixes pel desenvolupament de la prova oficial de batxillerat (POB) i la manifestació d’estudiants per la reforma a la formació professional (FP) han estat els principals problemes als quals ha hagut de fer front l’equip ministerial. Però el cap de Govern va matisar que hi va haver “moltes reaccions” però “poc problema”. I és que va indicar que l’arrel de tot plegat va ser “un problema de comunicació” que va provocar que no s’expliqués prou bé “el com i el perquè” de la reforma de l’FP i quin era el funcionament de la POB. Bartumeu també va assenyalar que no ha estat un any complicat a Educació, sinó a tota l’administració, provocat per “l’herència complicada” dels anteriors governs.

El màxim responsable de l’executiu va lloar la trajectòria de Dolors Carmona, fins ara directora de l’escola andorrana de Santa Coloma. “És un nomenament que ens tranquil·litza, la Dolors té una solvència contrastada en el món de l’educació”, va manifestar. Bartumeu també va insistir que l’educació és la gran prioritat del Govern.

pdf3.jpg