Berçot assegura el suport de França en el camí d’apropament a Europa i d’obertura

Autor: e. o. g.
Font: més andorra
Publicat el: 15 de Juliol de 2010

L’ambaixador de França, Jean-Pierre Berçot, arribat recentment al Principat, va assegurar, en el seu discurs del 14 Juillet, el suport del país que representa a Andorra en el seu camí d’apropament a Europa i d’obertura al món.

«Sabem la importància que ret per vosaltres la conclusió del millor acord que dugui al concert de les nacions, tot i assegurant la preservació de la vostra identitat, la vostra cultura i el vostre govern», va afirmar l’ambaixador. Berçot va manifestar que aquest és «el nucli de la meva missió, estar al costat d’Andorra perquè París sigui el millor aliat per accedir a la Unió Europea». Així, va recordar que serà present quan Andorra ho necessiti o demani aquest suport.

Igualment, Berçot, que és el primer ambaixador de França que pronuncia una bona part del discurs en català, va animar el Principat a prendre part en els afers internacionals, i dir-hi la seva. En aquest sentit, el diplomàtic va explicar que reconeixen la importància d’Andorra en aquest camp, on pot donar suport a les opcions franceses dins les instàncies internacionals.

Per la seva banda, aquest va ser un gest que el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va agrair i que segons ell és «la confirmació que les relacions amb França han millorat».

D’altra banda, Jean-Pierre Berçot va destacar el lligam cultural que mantenen els dos països, «que es mereix tota la meva atenció» i al qual va assegurar que «no escatimaré esforços» per mantenir i enfortir. Un lligam que, entén Berçot, «viu per l’intercanvi, el contacte i la generositat dels actors implicats». Així, va subratllar que un dels factors que contribueixen a l’enfortiment d’aquest lligam és la formació en llengua francesa que es desenvolupa al país.

pdf3.jpg