El Govern aprova el reglament que garanteix el dret sindical dels duaners

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 13 de Juliol de 2010

L’Executiu ha aprovat e l reglament relatiu al Codi de conducta, imatge, distincions, reconeixements i gratif icacions dels membre s del cos de Duana, que preveu, entre altres coses, que es garanteixi el dret sindical dels membres d’aquest cos especial.

A més, estipula que els integrants de la Duana es regeixen pels principis de jerarquia i de subordinació i que han de guardar el secret professional. El reglament també marca el 26 de gener, dia internacional de la Duana, com la festivitat de la Duana i incideix en els aspectes de la imatge personal i amb uniforme.

En referència a les distincions que es lliuren al Cos de Duana s’estableixen quatre categories: medalla al mèrit duaner i al desenvolupament de casos o actuacions rellevants pel Cos, medalla a l’exemplaritat, al duaner honorífic i felicitacions públiques. Finalment, s’ha de ressaltar que el reglament estableix que els criteris que emmarquen l’organització i el funcionament dels professionals de la Duana, han de donar suport a la missió fonamental del Cos per mantenir-ne l’ honorabilitat, la moralitat i l’esperit segons un codi de conducta.

S’ha de destacar que aquest text té en compte les recomanacions d’altres institucions i organitzacions internacionals com les del Consell d’Europa i de l’ Oficina de l’Alt Comissionat per als Drets Humans.

pdf3.jpg