Andorra i França impulsen la marca Pirineus per reforçar el turisme

Autor: redacció/agències
Font: diari d'andorra
Publicat el: 13 de Juliol de 2010

El país i el consell regional Migdia-Pirineus van posar ahir de relleu la voluntat conjunta de desenvolupar la marca Pirineus per reforçar el turisme, un projecte que du a terme l’actual presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP).

D’aquesta manera ho van manifestar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president del consell regional veí, Martin Malvy, en el marc d’una reunió celebrada per tractar qüestions qüestions relacionades amb el Prinicipat i la regió del sud de França. Bartumeu va reiterar el suport d’Andorra a la iniciativa, que s’acabarà de concretar “properament”.

També Malvy va destacar els compromisos que ha adquirit Andorra en la CTP, com per exemple la col·laboració en el projecte de l’observatori de l’evolució climàtica als Pirineus, del qual els resultats es faran públics a l’octubre. Malvy va incidir que al país “hi ha molt bons científics que han aportat molt” alhora que va assenyalar que l’observatori “no és un equipament nou, no és una infraestructura de més”, sinó que és fruit de “la col·laboració dels científics del conjunt de la serralada pirinenca” per posar en comú coneixements que permetran avaluar l’evolució del clima.

L’entrevista també va servir per parlar d’infraestructures i de les connexions a la zona pirinenca. El cap de l’executiu va reafirmar al president del consell regional de Migdia-Pirineus el suport del país a l’impuls de l’eix viari E9, tal com ho va fer la setmana passada amb els alcaldes catalans. Andorra també se suma a la demanda de prolongar l’autovia des de Tarascó fins a Ax-les Termes.

TROBADA AMB L’AMBAIXADOR GAL

Bartumeu també es va reunir amb el nou ambaixador de França, Jean-Pierre Berçot, que va exposar que arriba amb molt interès i amb la ferma voluntat de reforçar els vincles amb el país.

pdf3.jpg