Andorra i San Marino acosten posicions pel que fa a les negociacions que tenen amb la Unió Europea

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 6 de Juliol de 2010

El Principat i San Marino van acordar establir una línia permanent de comunicació respecte a les converses que es mantinguin amb els seus respectius països veïns i amb la Unió Europea (UE).

Així es va acordar en la visita oficial que va mantenir el cap de Govern, Jaume Bartumeu, a San Marino. El mandatari va ser rebut ahir al matí per la secretària d’Estat d’Afers Estrangers i Política de San Marino, Antonella Mularoni. Bartumeu i Mularoni van posar de manifest també la repercussió positiva que ha tingut per Andorra i San Marino haver sortit de la llista grisa de l’OCDE».

El cap de Govern va valorar positivament les relacions que Andorra manté amb San Marino, forjades des de fa anys pels bons contactes mantinguts a través del PS. Segons va dir, així ho corrobora el fet que Andorra va signar amb San Marino, al setembre del 2009, un dels primers convenis d’intercanvi d’informació fiscal.

Posteriorment a aquesta reunió bilateral, Jaume Bartumeu, va ser rebut en audiència pels dos capitani reggenti (caps d’Estat) de San Marino al Palau Pubblico. En el discurs que el cap de Govern va pronunciar davant les autoritats, Jaume Bartumeu, va recordar que el Govern d’Andorra està treballant per reforçar i estrènyer l’embrancament amb la Unió Europea mitjançant una nova associació basada en el marc que estableix l’article 8 del Tractat de Lisboa i la declaració que el complementa.

El cap de Govern va reiterar també que «Europa no és el problema, sinó la via per resoldre molts dels problemes del Principat». Durant els propers mesos una delegació d’autoritats de San Marino visitarà Andorra i retornarà la visita de Bartumeu.

pdf3.jpg