Bartumeu atribueix “bona part” del dèficit d’ATV al contracte de Besson

Autor:
Font:
Publicat el: 22 d'Octubre de 2007

diaridandorra

C. Audí/ G. Pérez

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, s’ha mostrat molt crític amb les xifres deficitàries de Radio i Televisió d’Andorra S. A. (RTVASA), que enguany arriben als 400.000 euros.

El líder del PS considera que “bona part del dèficit” té una relació directa amb el contracte fet a Joan Besson, el director adjunt de la cadena: “en el seu moment ja vam dir que consideràvem absolutament escandalós el contracte que s’havia fet al comissari polític senyor Besson. Aquí hi trobem bona part del dèficit”.

El líder del PS afegeix que “no ens ha d’estranyar que tinguem dèficit”, si, a més de contractar un director general adjunt, “s’ha d’augmentar” la retribució del director general de l’ens, Gualbert Ossorio. Per això mateix, el socialdemòcrata es lamenta que “estem fent la televisió més cara d’Europa” perquè, considera, “estem omplint-la de càrrecs de confiança política i no de bons professionals per tirar endavant uns informatius que siguin uns informatius d’una televisió pública i, per tant, que siguin plurals”.

El CDA estudiarà la despesa

La consellera general de CDA+Segle 21 Lurdes Font es mostra més cautelosa a l’hora de valorar el dèficit, i comenta que no ha pogut examinar les xifres “detalladament”. “Però caldrà veure com es defineixen aquestes despeses, a veure si són per gent, per fer les diferents tasques, o es deuen a salaris desproporcionats d’interventors externs en funció de la gent de la plantilla”, avisa la centrista. Per això des del grup parlamentari es comprometen a estudiar la distribució de les subvencions d’ATV al pressupost i actuaran en funció dels resultats i si ho veuen convenient.

pdf.jpg