Bartumeu i Boya acorden celebrar a Andorra una cimera pirinenca

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 12 de Juny de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el Síndic general d’Aran, Francesc Boya, van llançar ahir la proposta de celebrar una cimera interpirinenca a Andorra. Va ser durant la visita oficial de Bartumeu a la Vall d’Aran, en què es va reunir amb el Síndic i amb el Conselh Generau.

La cimera, la data de la qual encara està pendent de determinar, reunirà representants dels territoris del nord i del sud de la serralada amb l’objectiu d’incrementar els vincles existents entre ells. Tot plegat s’inscriu en la política, intensificada des de l’arribada del PS al Govern, de reforçar els llaços entre els diferents territoris veïns del Principat.

Més enllà de la cimera, durant la trobada d’ahir, Bartumeu i Boya van tractar diversos aspectes susceptibles de cooperació entre l’Aran i el Principat. Tots dos polítics van parlar de turisme, comunicacions, me- di ambient i cultura. Després de la reunió amb Boya, Bartumeu va visitar el Conselh Generau, la seu del qual es troba al poble d’Arròs, on es va entrevistar amb diversos membres del Govern aranès, així com amb el líder de l’oposició, l’exsíndic Carles Barrera.

CORELIGIONARIS / De fet, tant Bartumeu com Boya tenen experiència en trobades polítiques pirinenques. Al 2003 van protagonitzar, juntament amb l’aleshores candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, la signatura de la Declaració de Viella en què els socialistes i socialdemòcrates d’Andorra, l’Aran, Catalunya, Llenguadoc-Rosselló, Migdia-Pirineus, Aquitània, l’Aragó i Navarra unien esforços per aconseguir governar als dos costats del Pirineu. Amb l’única excepció de Navarra, els socialistes i socialdemòcrates governen a tots aquests territoris.

Boya, líder d’Unitat d’Aran –partit aliat amb el PSC–, va visitar Bartumeu durant la campanya electoral de l’any passat i aleshores el líder del PS ja va anunciar que visitaria la Vall d’Aran un cop fos cap de Govern. Ahir va tornar la visita.

pdf3.jpg