La inversió a les escoles per al proper curs és d’1,3 milions de euros

Autor: Pepa Gallego
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 7 de Juny de 2010

Més d’1,3 milions d’euros és el que té previst invertir l’Executiu durant aquest any per millorar i ampliar infraestructures educatives per al proper curs. D’aquest pressupost, 727.877 euros és la inversió ja aprovada pel Consell General el 13 de maig passat en format de demanda de crèdit extraordinari. Ara resten pendents d’aprovació 610.475 euros que van entrar el 21 d’abril passat al consell. En projectes d’adequació d’infraestructures es preveu encomanar la redacció de projectes d’ampliació de cinc escoles. L’adequació de l’edifici del Roc, per acollir a la parròquia d’Andorra la Vella un cicle d’alumnes de Segona Ense- nyança, és l’obra que s’endú més part del pastís d’inversió, amb un crèdit extraordinari de 576.496 euros més un suplement de crèdit de 15.000 euros.

El Ministeri d’Educació i Cultura i la Secretaria d’Estat per a la Reforma de l’Administració i la Promoció de la Societat del Coneixement preveuen tenir enllestit, de cara a l’inici del proper curs escolar 2010-2011, cinc projectes d’ampliacions de centres, l’adequació de l’edifici del Roc, l’adequació de la cuina dels mòduls prefabricats d’Ordino com a cuina centralitzada per als alumnes al.lèrgics i intolerants alimentaris de totes les escoles d’Andorra, així com els equipaments de mobiliari de molts centres de diferents par- ròquies.

PROJECTES D’AMPLIACIÓ
L’Àrea de Planificació Educativa preveu que caldrà ampliar algunes escoles per poder acollir tots els alumnes, i que les obres s’hauran de portar a terme en el decurs del 2011. Educació té previst contractar aquest any els estudis i les redaccions dels avantprojectes d’ampliació de l’Escola Francesa i Andorrana de Germans de Riba d’Ordino, el de l’Escola Andorrana de Batxillerat, el de l’Escola Andorrana de Sant Julià de Lòria, i els avantprojectes de l’Escola Andorrana de Maternal, Primera Ensenyança i Segona Ensenyança d’Escaldes i el de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança de Canillo. Per aquests projectes es té pendent d’aprovació al consell un crèdit extraordinari de 150.000 euros.

Amb la finalitat d’acollir a la par- ròquia de la capital un cicle d’alumnes de Segona Ensenyança que altrament haurien d’anar al nou centre de Segona Ensenyança d’Encamp, i de dotar d’espai el programa socioeducatiu i permetre el reagrupament de totes les aules establertes al centre de Santa Coloma, cal fer front als treballs d’adequacions interiors de l’edifici del Roc, el material informàtic per dotar el nou centre escolar i l’adaptació dels espais de l’Aula Tallar a Encamp.

L’edifici primari del Roc està situat a la zona de Ciutat de Valls i acull l’aula taller, un menjador i una cuina i diverses aules de classe on s’acullen les aules d’educació bàsica d’adults.

pdf3.jpg