Una mesura de justícia

Autor: editorial
Font: bon dia
Publicat el: 3 de Juny de 2010

El Govern va anunciar ahir que ha acordat ampliar el contracte dels mestres i els professionals eventuals de l’educació amb l’objectiu d’incloure-hi els dos mesos d’estiu en període de vacances escolars.

La notícia és sens dubte molt important per al centenar de persones que estan en aquesta situació, que any rere any veien com, en arribar el mes de juny, es quedaven sense contracte, sense feina i, per tant, sense cobertura de la Seguretat Social fins al mes de setembre. Es tractava d’una situació injusta i que ara, després de molts anys, s’ha solucionat.

Aquest personal ha patit al llarg dels anys un greuge comparatiu respecte dels seus companys que tenien una plaça fixa, que es reflectia, fins i tot, en el fet que no tenien les mateixes condicions a l’hora de fer les formacions. Aquest escull es va superar fa uns mesos i ara el Govern n’acaba de salvar un altre, que no feia altra cosa que crear en aquestes persones una incertesa que en cap cas no ajudava a la tasca que porten a terme. I és que més d’una vegada s’ha manifestat que aquestes persones ocupen una plaça que és imprescindible i, per tant, porten a terme una feina que és la mateixa que la dels seus companys amb plaça fixa. Era, per tant, del tot injust que per la mateixa feina no es donés les mateixes condicions laborals. Ara el que caldrà és fer una anàlisi aprofundida de les places que són realment imprescindibles i fer els concursos escaients perquè hi hagi la possibilitat que es creï aquesta plaça fixa. Això també contribuirà a donar una estabilitat als claustres i sens dubte anirà en profit de l’educació que reben infants i joves.

pdf3.jpg