L’acord per millorar la cooperació entre urbans i policia serà vigent a la tardor

Autor: Gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 1 de Juny de 2010

Un a un, Víctor Naudi ha visitat els darrers dies els set cònsols amb l’objectiu de presentar-los el conveni marc mitjançant el qual la policia i els agents de circulació parroquials uniran esforços amb l’objectiu de “millorar el servei al ciutadà”.

Ahir, el ministre d’Interior va tancar la ronda amb les trobades amb Antoni Martí a Escaldes i Rosa Ferrer a Andorra la Vella. Segons va assegurar el polític escaldenc, la proposta –ja avançada en reunions anteriors i posada ara “negre sobre blanc”– ha estat ben rebuda, fet que el fa ser optimista i confiat de poder signar tots els acords abans de les vacances i que puguin ser de plena aplicació a la tardor.

Naudi, no obstant això, va advertir que la rúbrica dels convenis és només la primera part del procés. Posteriorment, el ministeri treballarà amb els comuns per elaborar plans d’actuació específics, tenint en compte les necessitats de cada parròquia. Segons va indicar, aquestes van des de la preocupació pels excessos de velocitat fins al control a les sortides dels locals nocturns. “Ha de servir per unir esforços i per ser més operatius i eficaços davant el ciutadà”, va assegurar el ministre, que apunta que el document definitiu del conveni “es tancarà els pròxims dies” recollint les observacions fetes durant les reunions.

Ferrer va deixar clar que la capital signarà el conveni que “respectarà sempre les competències de la policia i dels urbans”, tot i que per als agents de circulació “també desenvoluparà unes atribucions que la llei ja els confereix”. La cònsol va posar com a exemple dels beneficis de l’acord per a la seva parròquia que “pot ajudar en la campanya que volem llançar per garantir la seguretat als parcs”.

pdf3.jpg