El Congrés dóna el vistiplau al conveni fiscal amb Espanya

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 28 de Maig de 2010

El Congrés dels Diputats va ratificar ahir el conveni d’intercanvi d’informació fiscal signat el 14 de gener passat pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, i la vicepresidenta econòmica de l’executiu espanyol, Elena Salgado.

D’aquesta forma, la cambra baixa de l’Estat veí autoritza la sortida del Principat de la llista de paradisos fiscals espanyola, un fet que serà plenament efectiu quan entri en vigor l’acord.

El tractat és un dels disset que ha ratificat Andorra amb diferents països, com ara França, Portugal, Argentina o Holanda, entre d’altres i que han permès que l’OCDE la tregui de la llista grisa de territoris no cooperants elaborada l’any passat pel G-20. Justament, un dels aspectes diferencials d’aquest acord amb Espanya és la clàusula que assegura que es deixarà de considerar el Principat com un paradís fiscal.

Salgado va celebrar que l’acord suposa “un avenç molt important” en la lluita contra el frau fiscal. La vicepresidenta també va defensar que, un cop estigui en vigor, el conveni tindrà “un gran efecte dissuasiu” per a la realització d’operacions que tinguin com a objectiu aquests tipus de delictes.

L’acord d’intercanvi de dades fiscals entre Andorra i Espanya, però, no permetrà, tal com ha remarcat en diverses ocasions Bartumeu, les anomenades operacions de pesca. La petició haurà de ser fonamentada i amb indicis clars de l’existència de comptes al Principat.

pdf3.jpg