El Govern xifra en un 0,5% les pèrdues pel tancament de vuit diumenges a la tarda

Autor:
Font: Més Andorra
Publicat el: 25 de Maig de 2010

La Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA) va situar en un 3% les pèrdues en la facturació anual que es derivaran del tancament de vuit tardes de diumenge, i el Govern va calcular, segons va explicar a través d’un comunicat, que el sector comercial pot deixar d’ingressar un màxim d’un 0,5% de les vendes anuals.

En l’elaboració de l’estudi, es va partir de la base que el tancament de vuit diumenges a la tarda (de les dues del migdia fins a les set) suposa un total de 40 hores anuals, una «xifra que tan sols representa un 1% del còmput total d’hores d’obertura comercial a l’any». Igualment, el Govern va afegir que les vuit tardes equivaldrien aproximadament a quatre dies sencers, i que si l’impacte fos d’un 3% com va calcular la FACA, «360 dies tindrien una repercussió «impossible » del 270%».

El Govern també va explicar que es van tenir en compte que les compres efectuades durant les tardes de diumenge suposen un 40% de la facturació del dia, «un percentatge que té un impacte menor si es té en compte que es tracta de diumenges amb poca activitat comercial, perquè estan en períodes de temporada baixa», va recalcar el comunicat. Per reforçar aquesta idea, el Govern va defensar que les xifres de turistes i visitants se situen, als mesos de maig, juny o octubre entre un 30% i un 50% per sota de les corresponents als mesos d’estiu o temporada d’hivern.

Així, segons l’Executiu, «els càlculs exposats deixen en evidència la poca credibilitat de l’estudi fet públic pel sector comercial ». El comunicat conclou dient que «el Govern rebutja manifestacions que generen alarma i confusió a la població, en donar a conèixer xifres poc contrastades i arguments poc fonamentats ».

pdf3.jpg