El cap de Govern es reuneix amb el secretari d’Estat per a la UE del Govern espanyol

Autor:
Font: Més Andorra
Publicat el: 25 de Maig de 2010

El cap de Govern va mantenir ahir a Madrid una reunió de treball, seguida d’un dinar, amb Diego López Garrido, el secretari d’Estat per a la Unió Europea del Govern espanyol. Jaume Bartumeu va traslladat a López Garrido la voluntat andorrana d’aconseguir un encaix específic a Europa a través d’un acord d’associació, tal com estableix l’article 7 bis del Tractat de Lisboa (que correspon a l’article 8 de la nova numeració del Tractat de la Unió Europea).

L’especificitat  sol·licitada per Andorra es basa en l’article que assenyala que la UE tindrà en compte la situació particular dels petits països que mantenen amb la Unió relacions específiques de proximitat. López Garrido va confirmar el suport a les peticions d’Andorra per donar un impuls a l’acord d’associació sol·licitat, tal com ja va manifestar reiteradament el ministre d’Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, durant els darrers mesos. Durant el dinar-sessió de treball, Jaume Bartumeu va explicar al secretari d’Estat espanyol per a la UE que Andorra necessita les inversions estrangeres, que han de fer-se en un marc de normalitat administrativa, comptable, social i financera. El cap de Govern va exposar també a López Garrido que Andorra està aplicant un acord duaner amb Europa i que ara es vol fer un pas endavant per assolir un conveni d’associació per aconseguir una major imbricació que afavoreixi la relació d’Andorra amb el mercat únic.

Tanmateix, la delegació espanyola va confirmar al cap de Govern que Espanya defensa, en la línia manifestada reiteradament pel ministre Moratinos, que es reconegui a Andorra el seu «veïnatge interior» dins la Unió Europea.  El secretari d’Estat López Garrido va estar acompanyat, durant la reunió i el dinar, de José Luis Pardo, el subdirector general de Asuntos Generales de la Dirección General de Integración y Coordinación de Asuntos Generales y Económicos de la Unión Europea, i de Juan José Rubio de Urquía, el subdirector general de Europa Oriental y otros Países Europeos no comunitarios.

pdf3.jpg