L’executiu destina 300.000 euros per a tres nous informes de l’administració

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 20 de Maig de 2010

El Govern destinarà prop de 300.000 euros per a elaborar tres informes sobre la funció pública en els propers mesos mitjançant els quals espera poder afrontar la reforma de l’administració i, entre d’altres, la millora del sistema de gestió de l’acompliment (GAdA).

Atès que aquesta despesa no estava prevista en el pressupost del 2009, ara prorrogat, l’executiu s’ha vist obligat a autoritzar l’avenç dels fons necessaris per finançar el cost d’aquests estudis.

En concret, des del gabinet es contractarà la realització d’una descripció i valoració de tots els llocs de treball que corresponen a l’administració general, prop d’uns 800. El cost previst d’aquest estudi ascendeix a 175.760 euros, segons es va publicar ahir en el BOPA. A més, també s’encarregarà l’elaboració d’un llibre blanc per analitzar la Llei de funció pública i detectar quin aspectes són problemàtics i, per tant, s’han de millorar. Aquest segon projecte costarà 54.080 euros. Per últim, el Govern també vol disposar d’un estudi per desplegar les carreres professionals dins l’administració, el cost del qual s’estima en 62.400 euros.

La decisió d’aquests tres documents és conseqüència justament de l’informe elaborat l’any passat sobre el sistema de gestió de l’acompliment. Entre les seves conclusions, hi figurava la de revisar la legislació actual sobre la funció pública i les descripcions dels llocs de treball a l’administració, fet que hauria de permetre establir el nou GAdA i les carreres professionals.

pdf3.jpg