El Govern intentarà agilitar les quotes d’immigració

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 19 de Maig de 2010

El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claude Benet, davant el neguit que han manifestat algunes associacions per les dificultats que tenen per trobar mà d’obra qualificada per a l’estiu, va dir que, conjuntament amb el Ministeri d’Interior, intentaran trobar una solució per agilitar i flexibilitzar les quotes d’immigració sense provocar que s’incrementi l’atur al país.

Benet va dir que entenen el problema i que intentaran buscar un punt d’equilibri per donar feina a la gent del país sense privar els empresaris de disposar dels perfils que demanen. De fet, el ministre va dir que el Ministeri d’Interior ja va començar a treballar en el tema i ja havia contactat amb els empresaris.

Claude Benet va explicar que durant la Taula de Comerç i Turisme més d’una associació d’empresaris havia manifestat el seu profund neguit pel fet que no troben els perfils de treballadors desitjats perquè el Servei d’Ocupació no en disposa i perquè no s’ha obert una quota d’immigració per poder allargar el contracte als empleats que han tingut durant l’hivern. El ministre va dir que intentaran millorar aquesta situació perquè la rigidesa de les quotes «ha portat alguna vegada algun empresari a contractar empleats de manera il·legal».

D’altra banda, el Govern també vol sensibilitzar els propietaris dels locals comercials a la necessitat de rebaixar els preus dels lloguers que cobren als comerciants tenint en compte la conjuntura econòmica del moment. Això sorgeix de la preocupació expressada per alguns comerciants del Principat i a la proposta d’una de les associacions a que es pogués aconseguir una rebaixa d’entre un 20 i un 25%.

pdf3.jpg