Els ciutadans es bolquen en la cursa popular del Dia l’esport per a tothom

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 17 de Maig de 2010

La Cursa Popular Premi Illa Carlemany, organitzada ahir amb motiu del Dia de l’esport per a tothom, va ser tot un èxit de participació. De fet, l’enorme afluència va desbordar l’organització i es va formar llargues cues per poder fer la inscripció, la qual cosa va fer que el tret de sortida s’hagués de posposar fins a tres quarts d’hora després de l’horari previst.

Així, unes 1.400 persones van desafiar el fred i es van llançar al carrer a disputar aquesta cursa, que tenia dos recorreguts, un de llarg, de 5 quilòmetres i que va guanyar l’atleta Toni Bernadó en categoria masculina i Sílvia Felipo en femenina, i un de curt, de 2 quilòmetres i mig.

La sortida va tenir lloc a la plaça del Poble i posteriorment la cursa va passar per les avingudes Meritxell i Carlemany i per Bonaventura Armengol i Prat de la Creu. L’arribada, per als dos recorreguts, era al camp del Consell. La gran afluència va omplir, per tant, aquests carrers de corredors, entre els quals hi havia esportistes, aficionats, famílies senceres i polítics, com ara el ministre de Medi Ambient, Vicenç Alay.

Tant aquesta cursa com els actes que van tenir lloc al camp del Consell (una arrossada popular, inflables i visites a un hort urbà) estaven emmarcades en el Dia de l’esport per a tothom, que es basa en la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de celebrar anualment aquesta diada per fomentar un estil de vida actiu i saludable. El lema que convidava a prendre part en aquesta diada era, precisament, Mou-te per la teva salut!

Aquestes i altres accions que ja fa temps que es tiren endavant formen part de l’Estratègia nacional per a la nutrició, l’esport i la salut (Ennes), que té com a objectiu principal promoure i protegir la salut fomentant una alimentació saludable i la pràctica regular de l’activitat física, per controlar, o fins i tot reduir, la prevalença de l’obesitat i prevenir determinades malalties que hi estan associades, com la diabetis, alguns tipus de càncer i les patologies cardiovasculars.

Ja dies abans de la cursa el ritme de les inscripcions feia preveure que aquesta primera edició seria tot un èxit. A més, per incentivar encara més la participació es va celebrar un sorteig, entre tots els participants, de 50 invitacions per a una sessió de cinema i un sopar per a dues persones a l’Illa Carlemany, que ha donat suport a aquesta iniciativa esportiva. Els sis primers classificats de la cursa de recorregut llarg (tant en categoria masculina com en femenina) guanyaven a més premis directes en vals de compra per bescanviar-los al mateix centre comercial.

A més a més, els organitzadors tenien l’objectiu que la jornada tingués un caràcter solidari i, abans de la cursa i fins al migdia, es va posar a la venda samarretes commemoratives a un preu de 2 euros, la recaptació de la venda de les quals anava destinada al banc d’aliments de Càritas. D’aquesta manera, van ser moltes les samarretes que es van vendre sota el lema Mou-te per la teva salut i mou-te pel banc d’aliments!.

pdf3.jpg