Bartumeu demana al Govern que destitueixi el fiscal general arran de l’“afer PaperS”

Autor:
Font:
Publicat el: 2 d'Octubre de 2007

diaridandorra

Toni Solanelles

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va demanar ahir “que destitueixin” el fiscal general, Robert Ampuy, per l’afer PaperS, encara que va deixar clar que, al seu entendre, el Govern “ja ho hauria d’haver fet”.

 Bartumeu es va referir d’aquesta manera a l’arxivament per part de la Batllia d’un possible cas d’atemptat a l’honor de l’executiu, que el fiscal va observar arran de la documentació que li va trametre el Govern. La decisió de la justícia, segons el primer secretari del PS, Francesc Casals, deixaria la institució governamental “en ridícul”.

Els principals dirigents de la formació socialdemòcrata es van assabentar de la decisió judicial a través de la informació publicada pel Diari. “Encara és hora de saber res”, va assegurar ahir Casals, que hi va afegir que van conèixer la decisió del Govern de portar el butlletí a la fiscalia arran d’una compareixença de la llavors ministra portaveu, Meritxell Mateu, i que posteriorment van saber que s’estava estudiant el cas quan uns policies es van adreçar a l’oficina parlamentària del PS per interrogar Jaume Bartumeu. El final de l’afer no fa res més que “confirmar que s’havia de tractar d’un intent d’atac intimidatori”, va dir el primer secretari del PS, fet que també va refermar Bartumeu, per qui “el senyor Ampuy ha estat l’instrument d’un intent d’intimidació cap al PS, cap a l’Alternativa i cap a la meva persona”. El president parlamentari socialdemòcrata va donar el seu parer al programa Cal Fernàndez, d’Andorra 7 Ràdio. I el va donar des d’Estrasburg, on dijous ha de presentar un informe sobre la despenalització de la difamació, fet que va trobar irònic, curiós i molt adequat a la jornada d’ahir, pel coneixement de l’arxiu de la causa.

Tant Casals com Bartumeu van coincidir que el que deia l’editorial del butlletí s’ha dit en d’altres ocasions “en seu parlamentària i en rodes de premsa”. Casals va celebrar que la “justícia ha demostrat que funciona separadament”. Però, en canvi, amb la fiscalia general, segons Bartumeu, “tenim un problema”. “El seu comportament és atípic a qualsevol dels països del Consell d’Europa”, va assegurar, abans d’afirmar que en tot l’afer ha semblat que al Principat hi ha “una democràcia ortopèdica”.

pdf.jpg