Xavier Espot assisteix a la 120a sessió del Comitè de Ministres del Consell d’Europa

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 12 de Maig de 2010

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va participar a la 120a sessió del Comitè de Ministres del Consell d’Europa que dilluns i ahir es va celebrar a Estrasburg (França).

En el marc d’aquest desplaçament, Xavier Espot va visitar oficialment el Parlament Europeu, el Consell d’Europa i el Tribunal Europeu de Drets Humans on va ser rebut pel president Jean-Paul Costa, acompanyat de Josep Casadevall Medrano, jutge andorrà al Tribunal Europeu de Drets Humans. La trobada entre Costa i Espot es va centrar en la potenciació de la participació andorrana i la col·laboració mútua prop d’aquesta institució.

Durant la 120a sessió del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, el ministre Xavier Espot va realitzar un discurs on va felicitar la presidència suïssa pel seu excel·lent treball durant els sis darrers mesos. En la seva al·locució, el ministre també va reiterar que és essencial dur a terme les accions adoptades a la Conferència d’Interlaken per millorar el funcionament del Tribunal Europeu de Drets Humans. Xavier Espot va manifestar que Andorra aportarà el seu suport a favor de la reforma del Consell d’Europa proposada pel secretari general del Consell d’Europa, Thorbjorn Jagland. Finalment, va posar en relleu l’excel·lent i indispensable treball realitzat pel comissari dels Drets Humans.

Durant la sessió del Comitè de Ministres es van abordar qüestions relacionades amb la Conferència d’Alt nivell sobre el futur del Tribunal Europeu de Drets Humans, l’acció del Consell d’Europa en el marc del conflicte a Geòrgia, la reforma del Consell d’Europa, les relacions entre el Consell d’Europa i la Unió Europea, el rol estratègic i de les responsabilitats del Consell d’Europa a Bòsnia i Hercegovina, i el projecte de Conveni sobre la falsificació de productes mèdics i les infraccions similars perilloses per a la salut pública. Tanmateix, Espot va tenir una reunió bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors de Suècia, Carl Bildt, durant la qual van tractar de la cooperació entre Andorra i Suècia en matèria fiscal. Xavier Espot també va mantenir una altra trobada amb el ministre d’Afers Exteriors de Montenegro, Milan Ro?en; la de Liechtenstein, Aurelia Frick; el de Luxemburg, Jean Asselborn, i amb el secretari d’Estat d’Afers Exteriors d’Alemanya, exambaixador d’Alemanya a Andorra, Wolf Ruthart Born.

Els ministres d’Afers Exteriors d’Europa van acomiadar la presidència suïssa, alhora que van donar la benvinguda a la presidència macedònia, que l’exercirà fins al mes de novembre d’aquest any 2010 amb el ministre d’Afers Exteriors de Macedònia, Antonio Miloshoski al capdavant.

pdf3.jpg