L’acord perquè els alumnes de l’Escola Andorrana vagin a la universitat d’Espanya és per 3 anys

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 5 de Maig de 2010

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i el seu homòleg espanyol, Ángel Gabilondo, van signar ahir a Madrid l’acord que ha de facilitar l’accés dels estudiants dels dos països a les universitats d’Andorra i Espanya.

Segons es va assegurar des del Ministeri de Educació espanyol, el conveni recull el mutu reconeixement dels títols, diplomes i certificats exigits per a l’accés a la universitat per part dels estudiants espanyols i andorrans «en conformitat amb la legislació interna de cada país i en règim de reciprocitat». El conveni té una durada de tres anys amb la possibilitat de prorrogar-lo.

El text estableix que els estudiants d’Andorra que vulguin accedir a la universitat a Espanya hauran de tenir el títol de batxillerat del sistema educatiu andorrà o el Diploma Professional avançat, mentre que els espanyols que vulguin estudiar a Andorra hauran de tenir el títol de batxillerat i la Prova d’Accés a la Universitat, o bé el títol de Tècnic Superior de Formació Professional, el de Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny, o el de Tècnic Esportiu Superior. També serviran els seus equivalents.

L’acord firmat entre Andorra i Espanya preveu que es puguin fer modificacions del text en funció de les innovacions i actualitzacions que poden introduir-se als sistemes educatius vigents actualment.

Segons un comunicat del Govern, l’acord signat a Madrid serà ja d’aplicació en l’accés a la universitat durant el proper curs acadèmic. Permetrà també l’accés en règim de reciprocitat d’aquells estudiants que compleixin els requisits acadèmics exigits en el sistema educatiu d’una de les parts a les universitats de l’altra part. A efectes pràctics, segons es va assegurar des de l’Executiu, això significa, d’una banda, que els estudiants que hagin cursat estudis de batxillerat en el sistema educatiu andorrà i que enguany superin la Prova Oficial de Batxillerat, definida en el Decret del 3 de març de 2010 de modificació del Decret d’Ordenament del Nivell de Batxillerat del Sistema Educatiu Andorrà, tindran garantit l’accés a les universitats espanyoles.

D’altra banda, i segons els principis de reciprocitat de l’acord, els estudiants del sistema educatiu espanyol que vulguin accedir a les universitats andorranes caldrà que hagin superat la fase general de la prova d’accés a la universitat, tal com està regulat al Real Decreto 1892/2008 espanyol del 14 de novembre pel qual es regulen les condicions per l’accés a les ensenyances universitàries oficials de grau i els procediments d’admissió a les universitats espanyoles. L’acord es va tancar en una trobada entre representants dels dos ministeris al febrer passat.

pdf3.jpg