Bartumeu afirma que el seu Govern ha portat el país «vers la normalitat»

Autor: Pere Moliné
Font: Més Andorra
Publicat el: 4 de Maig de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va afirmar que la tasca duta a terme pel seu Executiu està portant el Principat «vers la normalitat ». Així ho va explicar en una conferència que va realitzar ahir a la Ciutat Comtal. Concretament al Cercle Financer de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País.

En les seves paraules «hem enfocat la feina des d’un país que es vol normal i que vol que les relacions amb l’exterior siguin normals, fet que li ha comportat –i ho dic sense petulància– una substancial millora en les relacions amb les institucions europees i els països veïns». En aquest sentit, va citar la llei per a facilitar els intercanvis d’informació fiscal amb altres països i els 17 acords que ja s’havien signat.

També va parlar de les ambicioses reformes que vol dur a terme el seu Govern i de la situació de la banca del Principat. Segons va comentar, amb aquestes reformes el sector bancari està reforçant la seva credibilitat internacional. Per a Bartumeu, «i ho fem obrint-li, a més, la possibilitat d’acudir als mercats financers europeus en condicions d’igualtat. Fixin-se en l’abast i en la rapidesa del canvi –des de les excepcions cap a la normalitat– que avui hi ha dues entitats bancàries andorranes que estan preparant la seva entrada en el mercat bancari espanyol mitjançant l’adquisició d’entitats ja instal·lades a la Península ». Sobre aquesta qüestió, el líder de l’Executiu va afegir que «alhora una tercera entitat bancària andorrana es planteja adquirir una entitat catalana».  Bartumeu finalment va explicar als assistents que l’aposta del seu Govern per a millorar l’economia andorrana passa per mantenir unes relacions més bones amb la Unió Europea i que siguin, «més normals» en el millor dels sentits.

pdf3.jpg