Tres bancs andorrans volen comprar entitats espanyoles

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 4 de Maig de 2010

Tres bancs del Principat treballen en l’adquisisó d’entitats financeres espanyoles com un pas més en el seu procés  ’internacionalització. Així ho va indicar Jaume Bartumeu, durant la conferència que, sota el títol  De l’excepcionalitat a la normalitat: Andorra en positiu , va oferir al Cercle Financer de Barcelona.

Aquestes possibles operacions són, segons el cap de Govern, símptomes clars dels beneficis futurs que han de comportar les reformes econòmiques encetades amb la signatura dels acords d’intercanvi d’informació i que han de continuar amb l’establiment d’un nou marc fiscal que permeti la signatura de convenis per evitar la doble imposició. Bartumeu no va donar més detalls de les possibles operacions, però es referia probablement als acords ja molt avançats, pendents de l’autorització del Banc d’Espanya, que han assolit BPA per la compra de Banco Madrid i Andbanc per fer-se amb el control de la gestora BSI. El màxim responsable de l’executiu va assegurar davant els assistents a la ponència que aquesta situació és “per a nosaltres una veritable revolució”.

Durant la xerrada, el cap de Govern va recordar tot el procés que s’ha seguit per a la ratificació dels diferents acords d’intercanvi fiscal, des de l’advertència rebuda per part del copríncep francès, Nicolas Sarkozy, fins a la ratificació dels primers convenis per part del Consell General, ara fa uns dies. En aquest sentit, va apuntar que Andorra manté ara negociacions per signar nous tractats amb la Gran Bretaya, Alemanya, Austràlia i els Estats Units.

“Ens estem dotant de normes clares que donen confiança als agents econòmics i volem avançar cap a una legislació que incentivi la inversió estrangera positiva”, va afirmar Bartumeu. També va defensar que el sistema financer “encara de forma positiva la nova estapa, des de la confiança i la professionalitat” i que “el que volem és mantenir la competitivitat del sector i reforçar l’excel·lència dels serveis donant confiança als clients i respectant la bona relació.

pdf3.jpg