Responsabilitat envers els estudiants

Autor: editorial
Font: bon dia
Publicat el: 30 d'Abril de 2010

El ministeri d’Educació i Cultura va comunicar ahir la solució temporal que s’ha pres per donar resposta als alumnes que ja cursen la formació professional i a aquells que estan a la universitat. D’aquesta manera, la disposició transitòria que s’ha adoptat permet que aquests estudiants puguin tenir accés als estudis universitaris directament des de l’FP.

La titular d’Educació, Susanna Vela, va lamentar que anteriors governs liberals no haguessin decretat d’alguna manera aquest accés i que tampoc no s’hagués dut a terme l’homologació correcta dels estudis professionals, ja que va destacar que aquesta manca d’acció ha provocat la situació actual. Encara que això sigui cert i que s’hagi de lamentar que els anteriors executius aprovessin certes formacions sense que es plasmessin correctament, amb la qual cosa s’ha anat donant determinades situacions que no estaven recollides en cap text legal, el que també cal assenyalar és que l’actual executiu hauria pogut prendre així mateix la mesura que va decidir dimecres ara fa un quant temps, i evitar així crear un cert neguit entre els estudiants, que la setmana passada es van manifestar per demanar explicacions sobre el seu futur.

Els polítics haurien de ser totalment conscients que hi ha determinats àmbits, com per exemple l’educació o la salut, en què les decisions i les accions, o no accions, que porten a terme afecten un bon nombre de persones. D’aquesta manera, cal lamentar que durant uns anys s’hagi creat una situació de què els estudiants han pogut beneficiar-se i que ara, de cop, vegin com les seves expectatives es poden trencar. Així, cal que les autoritats prenguin les decisions de manera pausada i sent plenament responsables, ja que cal no deixar caps sense lligar perquè no es puguin donar determinats problemes que ‘a posteriori’ tenen una solució difícil.

pdf3.jpg