El Govern afirma que el decret d’horaris comercials «té la vocació de ser el darrer»

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 29 d'Abril de 2010

«El decret d’horaris comercials del 2010 té la vocació de ser el darrer». Així ho va declarar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, després de donar a conèixer que el Consell de Ministres havia modificat el decret d’horaris comercials d’enguany, que inicialment preveia el tancament dels comerços durant deu diumenges a la tarda.

Finalment els establiments comercials del Principat hauran de tancar vuit dels deu dies previstos. El 16 de maig i el 28 de novembre la data de tancament de les botigues s’allargarà des les dues del migdia com s’- havia previst inicialment a les set de la tarda.

Segons va dir López, la modificació d’aquests dos diumenges correspon a casos diferents. El 16 de maig es troba al final d’una festivitat francesa i el 28 de novembre es podria avançar la temporada d’esquí i, per tant, els comerços podrien tenir una important afluència de visitants. Sobre aquesta qüestió, el ministre d’Economia i Finances va assegurar que «ja vam reconèixer que el tancament de les botigues durant el diumenge 16 de maig a la tarda va ser un error». També va afegir que «amb els criteris que havíem formulat inicialment no hi havia cap altre diumenge a la tarda que pogués ser festiu».

D’altra banda, el ministre d’Economia i Finances va informar que el Govern crearà un Consell Econòmic i Social que vol donar continuïtat a la tasca que s’havia fet a les Taules de Diàleg i en què hi eren presents membres dels sindicats i de la patronal del sector. Pere López també va afirmar que inicialment les conclusions de les Taules de Diàleg s’haurien d’haver anunciat a finals d’aquest mes, però que finalment es donaran a conèixer en els propers dies.

Per a López, la voluntat de l’Executiu seria que hi hagués un diàleg entre els representants dels treballadors del comerç i els empresaris perquè arribessin les dues parts a un acord sobre els horaris comercials que haurien d’instaurar- se el 2011 al Principat. La FACA i la CEA han expressat durant els darrers mesos el seu rebuig al decret d’horaris comercials establert per l’Executiu liderat per Jaume Bartumeu.

pdf3.jpg