El Govern adjudica les instal·lacions interiors del túnel dels Dos Valires per uns 19 milions

Autor: PERE MOLINÉ
Font: més andorra
Publicat el: 22 d'Abril de 2010

El Govern preveu que la darrera fase dels treballs del túnel dels Dos Valires estigui enllestida a finals del juliol del 2011. Així ho va explicar ahir el ministre d’Economia i Finances, Pere López, després d’explicar que el Govern havia adjudicat els treballs de la fase 4 del túnel dels Dos Valires per valor de 19 milions d’euros.

L’obra ha estat adjudicada a una unió temporal d’empreses formada per COPSA i Indra sistemes. Segons López, aquests treballs es finançaran amb l’anomenat sistema alemany, en què es pagaran els treballs un cop aquests hagin estat executats. Les obres que s’han de dur consisteixen a condicionar l’interior del túnel proporcionant-li l’enllumenat i els sistemes de seguretat, entre altres.

López va fer referència a la fase dels treballs d’aquesta important infraestructura que està aturada des que es va produir el fatal sinistre que va costar la vida a cinc operaris de nacionalitat portuguesa. Segons va comentar el titular de la cartera d’Economia i Finances, «durant les properes setmanes arribaran els informes a la Batllia sobre aquest accident i es prendrà una decisió sobre si es continuen o no els treballs». El sinistre es va produir mentre els operaris estaven treballant a la boca oest del túnel.

D’altra banda, el Consell de Ministres va aprovar ahir diversos projectes de llei de crèdit extraordinaris i de suplement de crèdit per valor de 15 milions d’euros. Segons va dir López, un dels projectes de crèdit més importants fa referència a unes obres. Concretament és de poc més de dos milions i mig d’euros i és per fer front als treballs tècnics i d’execució d’obra d’eixamplament de la carretera general 2, la canalització del riu i creació d’una rotonda a l’entrada de Canillo a la zona de Peracaus. A banda, l’Executiu també va aprovar un projecte fer finançar despeses d’inversió del Departament de Mobilitat i Explotació de Carreteres. Concretament consisteixen en els treballs de refecció i rehabilitació de murs de sosteniment de carreteres generals i secundàries, treballs de tractaments puntuals i estabilització de talussos en carreteres generals i treballs de revestiment i refecció de cunetes de la xarxa de carreteres i refecció de juntes de dilatació de diferents ponts. A més, hi ha una partida de 409.000 euros per fer front al subministrament i reposició de material de senyalització i sistemes de contenció de vehicles del Departament de Mobilitat i Explotació de Carreteres.

El crèdit extraordinari més important aprovat per l’Executiu puja a uns 6 milions d’euros i és per fer front a les inversions al centre hospitalari que estan previstes al Pla d’Inversions 2010- 2012. Segons va especificar López, la part més important de les inversions està destinada «a l’adquisició de diversos equipaments sanitaris».

Una partida destacable és la que està destinada a finançar despeses de personal del Departament de Justícia, que puja a fins a 154.000 euros. Segons va dir López, «aquests diners són per cobrir diverses places tant a la Batllia com al Tribunal Superior de la Justícia i altres institucions judicials ». A més, s’han destinat quasi 28.000 euros als treballs de restauració del fons del Tribunal de Corts. En un altre ordre de coses s’ha de ressenyar l’aprovació d’un projecte de llei de crèdit extraordinari per finançar la vigilància i les millores dels abocadors de cendres clausurats per valor d’uns 250.000 euros.

D’altra banda, el Consell de Ministres va aprovar ahir la creació de la Comissió Nacional per la Igualtat, quelcom que ja havia estat anunciat pel cap de Govern, Jaume Bartumeu. Aquesta comissió comptarà amb representants dels diversos departaments de l’Administració, els comuns, la Fiscalia General i de la Batllia. A més es convidarà els grups parlamentaris i el Raonador del Ciutadà. La comissió vol identificar polítiques que garanteixin la igualtat.

Finalment, ahir es va aprovar el reglament de convocatòria d’eleccions de la CASS que sortirà publicat al BOPA dimecres de la setmana vinent. Segons va explicar Pere López, això suposa que les eleccions per renovar part del Consell d’Administració de la parapública es faran el 28 de juny vinent.

pdf3.jpg