Magda Mata obre la porta a l’elaboració d’una llei contra la violència de gènere

Autor: g. p.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 21 d'Abril de 2010

Magda Mata va jurar ahir el càrrec com a nova secretària d’Estat per a les Polítiques d’Igualtat, un nomenament que Jaume Bartumeu va voler qualificar com a “especialment significatiu per al Govern i per a la societat”.

El màxim responsable de l’executiu va anunciar la creació d’una comissió nacional amb representats de l’executiu, els comuns, la Batllia i la Fiscalia i a la qual també estan convidats els grups parlamentaris i el raonador del ciutadà. Un dels aspectes que tractarà principalment Mata serà la violència de gènere i, en aquest sentit, no va descartar que s’aposti per elaborar una llei específica contra aquesta xacra social. “Aquest tema és una de les prioritats . Hi ha grups i entitats que ho han demanat i es valorarà”, va indicar la nova secretària d’Estat. Després, Magda Mata va avançar que “si realment es considera que és necessària, es tirarà cap aquí”.

La creació d’aquest càrrec ha de servir “per ajudar a complir un principi bàsic de la Constitució”, segons van defensar Bartumeu i la pròpia Mata, que també va prometre “treballar amb rapidesa”. La comissió se centrarà les properes setmanes “a fer una diagnosi de la situació” amb la idea de “fer propostes concretes” i un “calendari” a partir del juliol.

pdf3.jpg