Bonrepaux aborda la connexió viària

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 21 d'Abril de 2010

El president del Consell General de l’Arièja, Augustin Bonrepaux, va exposar ahir al cap de Govern, Jaume Bartumeu, l’evolució del projecte de millora de les carreteres RN20 i RN22, que separen Tarrascó fins al Principat.

En aquest sentit, tots dos responsables institucionals van coincidir en constatar la necessitat que el Govern francès doni llum verd al projecte de millora de les comunicacions per carretera a la part francesa fins a Andorra i el Túnel de Puymorens. Es tracta d’un tram de 53 quilòmetres que, segons el Govern, “compensaria el desequilibri que actualment hi ha amb Catalunya, on s’han realitzat importants inversions a la xarxa viària a l’eix que comunica Barcelona i el túnel de Cadí i que hauria de tenir continuïtat pel túnel de Puymorens fins a Tolosa del Llenguadoc”.

La reunió entre Bartumeu i Bonrepaux també va servir per analitzar el rol que pot desenvolupar Andorra després d’haver entrat a formar part del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), el 16 de febrer passat. En el marc d’aquesta reunió, Bonrepaux va informar el Govern de les accions que el Consell General que presideix en territori francès ha estat desenvolupant en els darrers vuit mesos. De manera especial es van situar els contactes mantinguts per Bonrepaux amb el prefecte de la regió de Migdi-Pirineus per tal d’enllestir el desviament d’Ax-les-Termes i de la possibilitat d’organitzar una reunió a Foix per fer el balanç del funcionament de la concessió del túnel del Puymorens i de l’autopista A66 entre Tolosa del Llenguadoc i Pamiers. Totes dues accions tenen com a finalitat la modernització de l’accés a Andorra per carretera.

LA VISITA DE SARKOZY, CLAU

En aquest sentit, l’anunciada visita que farà el copríncep Nicolas Sarkozy serà “una bona acció per demanar al president de la República de França el seu suport a aquest projecte d’ampliació vial”, segons va comunicar el Govern. La d’ahir va ser la segona reunió oficial entre Bartumeu i Bonrepaux, després que tots dos dirigents es trobessin el mes de juliol passat. Mentre que en aquell moment el representant francès es va felicitar pel fet de poder “rellançar les relacions amb Andorra”, segons el Govern socialdemòcrata, ahir es va avançar en la matèria viària.

pdf3.jpg