La nova planta de triatge entrarà en funcionament al mes de juny

Autor: c. g.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 21 d'Abril de 2010

El programa de gestió de residus incorporarà a partir d’aquest mes de juny un nou actor. El ministre d’Agricultura i Medi Ambient, Vicenç Alay, va explicar que s’està construint una nau al costat del Centre de Tractament de Residus, a la Comella.

La instal.lació s’erigirà com un centre de triatge i neix amb la voluntat de poder separar els residus al propi país.

La cap d’Àrea de Gestió i Control Ambiental, Sílvia Calvó, va informar ahir dels dos avantatges que s’assoliran amb la futura planta de triatge. Per una banda, “evitarem transportar els residus a l’exterior abans de ser tractats”. Fins ara, s’enviaven barrejats directament a una planta de Barcelona i ells eren els responsables de separar els residus i premsar-los.

Precisament aquest és el segon avantatge, ja que aquesta acció es durà a terme al Principat. “Contractarem tres persones del país perquè facin aquesta feina”, va assegurar Calvó.

D’altra banda, Alay va explicar que al mateix CTR, el Govern i Feda també treballen per tal d’instal.lar un sistema que permeti aprofitar l’escalfor del forn incinerador per escalfar aigua.

FELICITACIÓ ESPANYOLA

L’esforç realitzat aquests darrers anys s’ha correspost en forma de felicitació espanyola. Així ho va explicar Alay, amb l’acta a la mà d’una reunió celebrada a Madrid amb representants de les dues parts implicades en la gestió dels residus. “Ens van comunicar que valoren molt positivament el canvi efectuat els darrers quatre anys”, va explicar Alay, “partint de l’acord entre els dos països en matèria del trasllat de residus”.

pdf3.jpg