Efectuar i rebre trucades de mòbil a l’estranger serà el 12% més barat

Autor: e. a.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 31 de Març de 2010

El Govern ha acordat una Tarifa Única de Roaming (TUR) amb l’objectiu de disminuir el cost de les comunicacions en itinerància, és a dir, aquelles que es fan a l’estranger per part dels clients Mobiland de l’STA.

Segons el comunicat que va emetre ahir l’Executiu, un estudi elaborat per l’STA. estima que l’estalvi global en el preu per minut de les trucades rebudes i efectuades en itinerància serà del 12%.

Els clients de Mobiland, a més, podran despreocupar-se de l’operador de telefonia mòbil del país estranger que els ofereix el servei, sense necessitat de buscar manualment l’operador més econòmic, ja que pagaran una tarifa plana i serà l’STA qui s’encarregarà de negociar amb els altres operadors.

L’acord és “una nova mesura anticrisi que promou el Govern per als ciutadans i les empreses del Principat”, tal com recull el comunicat. La Tarifa Única de Roaming entrarà en vigor el proper 1 de maig.

La nova tarifa suposarà un estalvi mitjà del 26% en el preu per minut pel que fa a les trucades que s’efectuïn en itinerància amb destinació a Andorra, i del 16% d’estalvi mitjà en el preu per minut en les trucades rebudes en itinerància originades a Andorra.

L’STA ha constatat que la despesa telefònica en itinerància es fa majoritàriament amb els països veïns: el 78% amb Espanya, el 19% amb França i el 3%, amb altres països. Per això s’han establert noves tarifes en itinerància que abarateixin el cost de les trucades rebudes i efectuades des dels països veïns.

60 CÈNTIMS EL MINUT A partir de l’1 de maig, trucar a Andorra des d’Espanya i França costarà 60 cèntims d’euro el minut, a banda dels 35 cèntims d’establiment de la trucada. Els SMS enviats dins de la zona 1, que inclou els estats veïns, costaran 28 cèntims, mentre que les trucades rebudes en itinerància tindran un cost de 40 cèntims el minut.

El cap de comunicació d’Andorra Telecom, David Baró, va explicar en declaracions a EL PERIÒDIC que “la filosofia que hi ha al darrere d’aquest acord és que els clients andorrans no s’hagin de preocupar per seleccionar un operador quan siguin a l’estranger, ni s’hagin de preocupar tampoc per les tarifes d’aquests operadors, perquè sempre pagaran el mateix, en funció d’aquesta Tarifa Única”. A data d’avui, els clients de Mobiland que van a l’estranger es troben que el seu aparell selecciona un operador de manera automàtica, segons l’operador que tingui més cobertura en una determinada zona. De manera manual, també poden canviar l’operador, sobretot si saben quin d’ells els ofereix millors tarifes en itinerància.

pdf3.jpg