Baixa el preu per usar el mòbil a l’estranger

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 31 de Març de 2010

L’import de les trucades que efectuïn els clients de Mobiland des de l’estranger baixarà de forma significativa, segons un comunicat facilitat ahir pel Govern i ratificat per fonts d’Andorra Telecom.

Es tracta d’un decret que l’executiu emmarca en les mesures contra la crisi, i que començarà a aplicar-se a partir de l’1 de maig vinent.

El decrement de les tarifes serà tant per a les trucades com per als missatges, i serà del dotze per cent. Així, fer una trucada al Principat des de la majoria d’estats d’Europa, amb un número abonat a Mobiland, costarà seixanta cèntims d’euro per minut més trenta-cinc cèntims d’establiment de trucada, i cada missatge enviat costarà vint-i-vuit cèntims. El cost per minut serà només de 45 cèntims si la trucada s’efectua a un número del país visitat. Les comunicacions efectuades des de la resta d’estats del món també tindran una rebaixa de preu, tot i que es manté la classificació en quatre zones que ja existia fins ara.

Pel que fa la recepció de trucades, despenjar el mòbil fora de les fronteres andorranes passarà a tenir un cost de 40 cèntims per minut a la majoria d’estats d’Europa, i un cost d’entre 1 i 1,75 euros a la resta.

La principal novetat d’aquesta mesura és que d’aquesta manera s’unifiquen les tarifes de les trucades en itinerància. Fins ara, el cost de fer servir el telèfon mòbil a l’estranger depenia de quin operador oferís la cobertura en el moment de la comunicació. El decret del Govern estableix, en canvi, que les tarifes de la trucada estaran unificades.

Fonts d’Andorra Telecom van precisar que, evidentment, això pot produir algun tipus de decalatge en les facturacions, ja que els operadors de fora seguiran cobrant el mateix per la itinerància, i la decisió l’ha pres el Govern de manera unilateral. La parapública es va comprometre a assumir les possibles pèrdues que pugui generar la rebaixa del que es carregarà als clients de Mobiland.

MESURA PER ESTALVIAR

Segons el comunicat del Govern la majoria de trucades en intinerància es fan des dels estats veïns. Espanya és l’origen del 78 per cent d’aquest tipus de comunicacions, mentre que França ho és del 19 per cent. L’estalvi mitjà que es calcula que comportarà aquesta mesura és del 26 per cent en les trucades realitzades, i d’un 16 per cent en les rebudes.

pdf3.jpg