Vela i Maragall signen un acord per l’ensenyament postobligatori

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 30 de Març de 2010

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, van signar ahir a la tarda, a Barcelona, un acord de col.laboració en matèria educativa. L’acord ha de permetre establir un marc de cooperació entre els sistemes d’ensenyament postobligatori i no universitari, que comprenen els ensenyaments de formació professional, els ensenyaments d’arts plàstiques i disseny i, finalment, els ensenyaments esportius.

En aquest sentit, el text rubricat pels màxims responsables d’Educació d’Andorra i Catalunya donarà mobilitat als alumnes que cursin els estudis en qualsevol d’aquests dos territoris, ja que podran fer la Formació pràctica en centres de treball (FCT) o les pràctiques formatives a l’empresa (PFE) indistintament.

En realitat, el d’ahir suposa el segon acord signat entre el Govern d’Andorra i la Generalitat de Catalunya en una setmana. El dia 20, la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, i la consellera de Salut, Marina Geli, van signar aquí al Principat un protocol de col.laboració en l’àmbit sanitari. Segons el comunicat que va emetre el Govern ahir a la tarda, “es reafirma així el bon clima de cooperació entre les dues institucions, sobretot a partir de la reunió mantinguda a Andorra entre el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, el 20 de novembre passat”.

TRES EIXOS

Els objectius de l’acord es divideixen en tres eixos: activitats per a les administracions i els centres de formació, activitats per als joves i activitats per als formadors. El primer eix se centrarà en promoure els projectes transfronterers i la mobilitat dels alumnes, així com l’intercanvi d’informació i d’experiències sobre els continguts formatius i les qualificacions professionals. Igualment, es desenvoluparan altres accions que es consideren d’interès comú en matèria de formació professional, d’arts plàstiques i disseny i d’esports.

Pel que fa a les activitats per a joves, l’acord preveu promoure els intercanvis d’estudiants i la realització d’itineraris de formació bilateral integrats en els respectius plans d’estudis. Així mateix, s’afavorirà la realització de la FCT o les PFE a l’altre territori. Finalment, respecte a les activitats per als formadors, l’acord preveu promoure les estades o els intercanvis de professorat de Formació Professional, d’arts plàstiques i disseny i d’esports, amb l’objectiu de dur a terme activitats didàctiques, metodològiques, tècniques i formatives.

També s’afavorirà la reflexió conjunta amb relació als dispositius de formació i el reconeixement de les experiències als dos territoris.

pdf3.jpg