Andorra i Catalunya col·laboraran en l’ensenyament de les arts, els esports i la FP

Autor: ROSA BURGOS
Font: més andorra
Publicat el: 30 de Març de 2010

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, van signar ahir a Barcelona un acord de col·laboració en matèria educativa.

Aquest acord permetrà establir un marc de cooperació entre els sistemes i els dispositius dels ensenyaments postobligatoris no universitaris, que comprenen els ensenyaments de formació professional, les d’arts plàstiques i disseny i els ensenyaments esportius. En aquest sentit, l’acord donarà mobilitat als alumnes que cursin els estudis a Catalunya o a Andorra, ja que podran dur a terme a l’altre territori, la Formació pràctica en Centres de Treball o les pràctiques formatives a l’empresa.

Els objectius d’aquest acord es divideixen en tres eixos: les activitats per a les administracions i els centres de formació, les activitats per als joves i les destinades als formadors. Pel que fa a les activitats per a joves i les dels formadors, l’acord preveu promoure els intercanvis d’estudiants i professors de formació professional, d’arts plàstiques i disseny, i d’esports, promovent així les estades de l’alumnat i els educadors.

El Govern va informar ahir que aquests objectius es concretaran en l’elaboració de plans de treball conjunts, estructurats en jornades de treball, activitats de formació, intercanvi d’experiències per a professorat i responsables de centres de formació, entre d’altres.

Amb la finalitat d’impulsar els objectius d’aquest acord, es constituirà una comissió mixta que s’encarregarà d’elaborar els programes de les activitats.

pdf3.jpg