Vela dóna per “tancat” l’acord per a l’accés a la universitat

Autor: REDACCIÓ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 26 de Març de 2010

La ministra d’Educació, Susanna Vela, va entrevistar-se ahir a Madrid amb el seu homòleg espanyol, Ángel Gabilondo.

Un dels temes clau de la trobada va ser l’acord assolit ara fa unes setmanes per donar plena validesa a la prova de batxillerat que hauran de superar el alumnes de l’Escola andorrana per poder accedir als centres universitaris del país veí. La ministra va deixar clar que el pacte està “tancat” i que la seva formalització és només un tràmit del que s’està pendent i que correspondrà al ministeri d’Afers Exteriors realitzar els passos finals.

L’acord va ser negociat el febrer passat per la comissió mixta hispanoandorrana sobre Educació i garanteix a tots els estudiants que, amb la nota que aconsegueixin en la prova de batxillerat, podran demanar plaça a qualsevol centre espanyol. Tot i això, sí que s’especifica que, en cas de carreres que tinguin una demana important, es podrà demanar un examen complementari. El pacte també és recíproc i, per tant, permetria a alumnes espanyols cursar els títols que ofereix la Universitat d’Andorra.

L’entrevista entre Vela i Gabilondo va tenir lloc aprofitant la presència de la ministra a Madrid, on ahir a la tarda va començar la participació en el Fòrum Unió Europea-Amèrica Llatina i el Carib sobre educació, innovació i inclusió social. La trobada, en la qual també participa el secretari d’Estat Josep Roig, serveix per preparar la cimera de caps d’Estat i de Govern del maig.

pdf3.jpg