Un expert diu que, si no canvia, la gestió de l’acompliment és “insostenible”

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 26 de Març de 2010

El Govern espera encetar en breu les accions que han de permetre abordar els canvis en la gestió i avaluació de l’acompliment (GAdA). Així ho va explicar Jaume Bartumeu durant la inauguració de la jornada que, sota el títol Tendències actuals en la gestió de persones a l’administració pública, va celebrar-se al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, organitzada per l’empresa Argos, a qui l’executiu va encarregar el diagnòstic sobre el sistema que es volia tenir abans d’iniciar les modificacions.

La conclusió, segons el director de la companyia, Miquel Clua, és que “tal com estava, era insostenible”. El responsable de l’empresa, especialista en la gestió de recursos humans, va defensar la necessitat de mantenir una fórmula per premiar els treballadors en funció de la seva feina, però va remarcar que aquesta ha de complir uns requisits que el GAdA no assolia. “En primer lloc, tot sistema ha d’estar lligat a una gestió i a uns objectius marcats per un govern, i ajudar a aconseguir-los”, va indicar Clua, que també considera essencial que “hi hagi uns lligams amb la formació dels funcionaris i amb la seva carrera professional”.

En tercer punt, el director d’Argos va considerar important aconseguir el màxim d’objectivitat en avaluar els treballadors. “A l’hora d’analitzar persones, el cent per cent no existirà, però s’ha d’aconseguir un nivell que satisfaci la gent”, va explicar l’expert, que entén que l’aplicació dels canvis comportarà cert temps, ja que “en uns mesos no es pot fer tot un nou sistema”.

La modificació del GAdA s’emmarca en el procés de “modernització de l’administració” que defensa el Govern i que persegueix “una relació més fluïda i eficaç amb els ciutadans”. En la seva intervenció, Bartumeu va criticar que “hi ha qui ha volgut tapar les vergonyes de la mala gestió política carregant la responsabilitat de la situació econòmica en els funcionaris”, i va mostrar-se contrari a l’externalització i privatització de serveis.

pdf3.jpg