Més d’un milió d’euros per reactivar el comerç

Autor: p. g.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 25 de Març de 2010

Més d’un milió d’euros és el que va aprovar ahir el Consell de Ministres en concepte de crèdit extraordinari per finançar els despeses derivades del pla d’acció per a la millora i la reactivació del comerç.

Es tracta d’una partida que és necessària per afrontar, segons va assegurar ahir el ministre d’Economia i Finances, Pere López, a les “despeses de funcionament que no es contemplaven l’any passat per desenvolupar el conjunt de programes destinats a promoure el comerç”, va dir. Aquest és un dels onze projectes de llei de suplement de crèdit i de crèdit extraordinari que van sumar un total de 5.933.794 euros.

En matèria de turisme, 900.000 euros, en concepte de crèdit extraordinari i suplement, es destinaran per a Andorra Turisme, la majoria dels quals (520.000 euros) seran per potenciar la part del portal andorra.ad., com una prioritat marcada per la Taula de Turisme.

La resta dels projectes amb més diners destinats són el de la intervenció d’urgència a l’Hotel Rosaleda, com a bé d’interès cultural en al categoria de monument que ascendeix a poc més d’un milió d’euros. Una xifra que ja es preveia i que s’ha hagut d’aprovar com a crèdit extraordinari per la situació del bloqueig del pressupost. De la mateixa manera i en matèria cultural s’han aprovat altres crèdits extraordinaris com ara les tasques de manteniment en concepte d’intervenció d’urgència de l’edifici de Radio Andorra en més de 20.000 euros i gairebé 48.000 euros per la conservació i la catalogació del fons documental d’aquest edifici. Una altra partida aprovada és la referida a l’adequació del planta baixa de l’antiga caserna de Bombers per a la ubicació definitiva de les pintures murals romàniques de Santa Coloma. En matèria d’educació també es van aprovar els pressupostos necessaris per afrontar les beques i ajuts per al curs actual i el vinent amb 521.989 euros, així com 706.666 euros per finançar els crèdits d’estudis de formació professional i beques d’estudiants dels centres públics i dels no universitaris que cursen a l’estranger. Finalment, cal remarcar que els Bombers podran accedir a l’adquisició del matèria i equips de seguretat amb l’aprovació de 760.010 euros.

pdf3.jpg