L’executiu aprova crèdits extraordinaris per un valor de quasi 6 milions d’euros

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 25 de Març de 2010

El consell de ministres va aprovar ahir un nou paquet de suplements de crèdit i crèdits extraordinaris per valor de 5,93 milions d’euros, que se sumen als aprovats durant les darreres setmanes.

La iniciativa ha de servir per finançar la promoció turística, l’adquisició de material per al cos de bombers, el pagament de beques a l’estudi i del contracte de concessió de la línia del bus exprés, a més de la realització de diversos projectes culturals, entre els quals destaquen dues intervencions d’urgència: a l’hotel Rosaleda i a l’edifici de Radio Andorra.

Prop de 2 milions d’euros corresponen a les transferències que cal fer a Andorra Turisme i a les despeses derivades del pla d’acció per a la millora i la reactivació del comerç. En aquest sentit, el ministre d’Economia i Finances, Pere López, va destacar que 520.000 euros es dedicaran a potenciar el portal Andorra.ad, mentre que 1,07 milions es destinaran a la millora del comerç.

D’altra banda, el ministre va afirmar que la demanda realitzada des del cos de bombers quedarà solucionada en el cas que el Consell General acabi aprovant els 760.010,93 euros corresponents al crèdit extraordinari per fer front a l’adquisició del material i equips de seguretat per al cos especial. Destaquen també, amb una dotació d’1,23 milions d’euros, els crèdits extraordinaris i suplements de crèdit aprovats per fer front a les beques i ajuts a l’estudi, mentre que la xifra aprovada per finançar les despeses derivades del contracte de concessió de la línia ràpida del bus exprés puja a 267.201,36 euros.

Projectes culturals

Pel que fa als projectes culturals, cal destacar el projecte de llei de crèdit extraordinari per fer front a les despeses derivades de la intervenció d’urgència a l’hotel Rosaleda, amb poc més d’un milió d’euros. El consell de ministres també va aprovar un projecte de llei de crèdit extraordinari per valor de 571.557,80 euros per a l’adequació de la planta baixa de l’antiga caserna de bombers per poder-hi ubicar les pintures murals romàniques de Santa Coloma, i 60.000 euros més per a la realització dels estudis dels entorns de protecció dels béns d’interès cultural.

Finalment, el Govern necessita un crèdit extraordinari per valor de 20.364,35 euros per poder fer una intervenció d’urgència a l’edifici de Radio Andorra, al qual cal sumar 47.978,60 euros per fer front a les despeses derivades de la recuperació, la conservació i la catalogació del fons documental. L’aprovació d’aquests projectes de llei coincideix amb la publicació d’ahir, al Boletín Oficial del Estado (BOE) de l’entrada en vigor del conveni entre Andorra i Espanya per a la cessió de l’edifici i altres béns de Radio Andorra.

Obertura del sector bancari

D’altra banda, el ministre d’Economia i Finances va avançar que de cara al proper consell de ministres es preveu aprovar el projecte de llei que ha de permetre l’obertura del sector bancari andorrà al 100% del capital estranger. López va explicar que l’aprovació de la normativa arriba després que el Govern s’hagi reunit durant el mes de març amb l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA) i amb l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF).

pdf3.jpg