L’executiu decidirà a l’abril si manté o no el decret d’horaris comercials

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 25 de Març de 2010

El Govern decidirà, com a molt tard durant el mes d’abril, quina és la posició final en relació amb la possibilitat d’obligar a tancar els comerços durant deu diumenges a la tarda.

El ministre d’Economia, Pere López, va admetre ahir que, ara mateix, no es descarta cap opció, ni tan sols la de fer marxa enrere i retirar totalment la mesura, que des que va ser anunciada ha aixecat importants crítiques tant des dels empresaris i botiguers com per part de l’oposició.

El polític massanenc va explicar que, de moment, l’executiu “ha encarregat uns informes jurídics sobre la qüestió” i està en espera de tenir-los damunt de la taula per “prendre la decisió definitiva”. López va avançar que no pot trigar gaire a arribar, ja que els primers dies de tancament obligatori estan fixats, ara per ara, per al maig: el 16 i el 30.

Des de l’executiu, es va posar en relleu que “ja es va dir en el seu moment que el decret es podria modificar per evitar que els tancaments coincidissin amb dies forts per als comerços del Pas de la Casa”. De fet, és precisament la particularitat d’aquesta població, que rep un gran nombre de turistes francesos i que veu com els dies fixats coincideixen amb festivitats importants al país gal, com ara l’armistici, el que pot provocar que el Govern opti per retirar la normativa. I és que, inicialment, s’havia plantejat la possibilitat de, en dates concretes, fer una excepció i permetre obrir les botigues encampadanes, però un dictamen jurídic ha fet descartar del tot aquesta opció. Els assessors del gabinet van apuntar que aquesta mesura seria il·legal, fet que ha provocat aquest replantejament de la situació.

pdf3.jpg