El Govern té previst fer pública l’EENM en un termini de dos anys

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 24 de Març de 2010

L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENM) formarà part de la xarxa pública d’Educació, així ho va manifestar ahir el mateix cap de Govern, Jaume Bartumeu, qui va afegir-hi que assumir “el que comporta l’escolarització de l’alumnat amb discapacitat és una obligació constitucional”.

Aquesta intenció declarada ja té un pla estratègic i de treball elaborat pels tècnics del Ministeri d’Educació, i un termini que, encara que la ministra Susanna Vela no el va voler marcar, se situa en un parell d’anys, ja que va manifestar que abans de tres anys es vol incloure en l’estructura educativa. El centre compta amb un total de 270 usuaris, 110 dels quals estan integrats a les escoles ordinàries del país i una norantena treballa en empreses que col.laboren amb l’escola.

Vela va explicar que el ministeri ja disposa dels recursos i els professionals per poder fer front a la integració de l’EENM a la xarxa pública d’escoles. Pel que fa al cost que pot suposar per al Govern, la ministra d’Educació –referent a l’esforç pressupostari que li pot costar al Govern aquesta integració– va recordar que l’Executiu ja suporta des de fa anys part del cost del funcionament de l’escola especialitzada.

El centre especialitzat compta amb 140 empleats i l’associació que actualment conforma l’EENM està formada per 650 persones.

La integració de l’escola especialitzada comportarà que el Ministeri d’Educació “assumeixi íntegrament el compromís de garantir un sistema educatiu inclusiu a tots els nivells educatius per a les persones amb discapacitat, tal com recomanen les Nacions Unides”, va dir el cap de Govern.

Ahir es va celebrar el 40è aniversari de l’escola, en el qual, per part dels responsables polítics i de l’escola, es va destacar “la valentia” de la iniciativa d’un grup de persones que el 1969 es van decidir a tirar endavant aquest projecte, que es va convertir en la primera escola pròpia del país, tal com va explicar la seva directora, Carolina Serra. D’aquest reconeixement es va destacar molt especialment Maria Maestre, qui va ser present i és una de les fundadores que va cedir el terreny per a l’edificació de l’escola.

pdf3.jpg