Bartumeu confirma que hi haurà Secretaria d’Igualtat

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 19 de Març de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va rebre ahir al matí la secretària general de la Internacional Socialista de Dones, Marlène Haas, en una trobada on tots dos representants van parlar de la situació de les dones al Principat. En aquest sentit, Bartumeu va exposar a Haas la voluntat de crear una Secretaria d’Igualtat, en la línia que figurava al programa electoral del PS.

D’altra banda, i pel que fa a la despenalització de l’avortament, el líder del PS va explicar que la voluntat dels socialdemòcrates és modificar la normativa actual, tot i que aquesta proposta no figura en les prioritats assenyalades en el discurs d’investidura.

En un altre ordre de coses, Bartumeu va exposar a Haas la proposta andorrana d’acostament a la UE, abordant les noves perspectives que s’obren amb la declaració relativa a l’Article 7 bis del Tractat de Lisboa, que assenyala que la unió “tindrà en compte la situació particular dels països de petita dimensió territorial que mantenen amb ella relacions específiques de proximitat”.

HAAS, TAMBÉ AMB FERRER
En la visita que Haas va realitzar al Comú d’Andorra la Vella, la socialista va assenyalar que la cònsol major, Rosa Ferrer, “és un exemple i un model a seguir per a totes les dones del país” i es va mostrar convençuda que “les dones avançaran molt en aquest país amb cònsols com ella”. Haas va cloure així la visita al Principat, convidada pel PS, on ha pogut reunir-se amb diferents membres.

pdf3.jpg