El Govern envia al Consell més de 27 milions en crèdits i suplements

Autor: iago andreu
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 11 de Març de 2010

El Govern va aprovar ahir el primer paquet de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit des que el Consell General va rebutjar el Pressupost d’aquest any la setmana passada.

En un acte que es convertirà en habitual, el Consell de Ministres va acordar enviar a la cambra projectes de llei per finançar diverses despeses i inversions per un valor total de 27,6 milions d’euros. La política social i les obres de la nova seu del Consell s’emporten bona part d’uns crèdits extraordinaris i suplements que el Govern confia que obtinguin l’aprovació del Consell tenint en compte els posicionaments de CR i ApC.

El crèdit extraordinari més important –d’uns 10 milions d’euros– és el destinat a la continuació de les obres de construcció de la nova seu del Consell General. De fet, l’Executiu ha donat llum verd a aquesta partida després de rebre un acord de la Sindicatura en què l’instava a activar aquest crèdit. Quant als crèdits extraordinaris, el segon en importància és un de 2,7 milions d’euros per finançar diverses despeses d’atenció social a la gent gran. L’Executiu també va aprovar ahir 733.000 euros per a conservació i millores de diversos centres escolars i 15.000 euros per pagar la participació al Fòrum de l’OCDE.

Més nombrosos que els crèdits extraordinaris són els suplements de crèdit aprovats ahir, és a dir, despeses que ha d’afrontar l’Administració i que no estaven previstes al Pressupost de l’any passat elaborat per l’anterior Govern liberal. El més notable és el suplement de més de sis milions d’euros destinat a transferències a la CASS per finançar el dèficit de la parapública. La Seguretat Social s’emporta també quatre milions d’euros per a la branca de prestacions familiars i 136.000 euros en concepte de cotització dels interns al centre penitenciari. L’Executiu també va aprovar un suplement d’un milió d’euros per a les prestacions d’atur involuntari.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar tenir “totes les expectatives” quant al suport que aquests projectes de llei han de rebre al Consell General. Bartumeu va recordar que tant CR com ApC es van comprometre durant el debat del Pressupost a donar suport als crèdits extraordinaris i suplements de crèdit necessaris per al funcionament de l’Estat i per tirar endavant polítiques socials.

pdf3.jpg