Bartumeu anuncia canvis imminents al gabinet, amb més carteres

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 11 de Març de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, està decidit a fer canvis importants en l’equip que integra el seu gabinet. I ho farà amb caràcter imminent, “els propers dies”, concretament.

Així ho va anunciar ahir al vespre en una entrevista a Andorra Televisió (ATV). El líder socialdemòcrata va explicar que fins ara havia estat a l’expectativa, per com haguessin pogut anar les negociacions amb els grups parlamentaris, però ara que ja és clar que aquesta via està esgotada, va fer palesa la constatació que “hi ha ministres que van massa carregats de feina”.

Un d’aquests és el titular d’Economia, Finances i Turisme, Pere López. Bartumeu va deixar entreveure que ben aviat deixarà de portar alguna de les carteres que té. Tampoc no va destacar modificacions en algun altre ministeri que no va especificar.

Així mateix, el líder de l’executiu va explicar que la decisió d’haver-se esperat fins ara era deguda al fet que “vam llegir els resultats electorals” i esperaven la incorporació “d’alguna de les altres forces del Consell”. També va constatar que havia proposat diferents fórmules, “entre elles la del govern de coalició i la del govern d’unitat”, i que les dues havien estat “rebutjades”. “En no acceptar la nostra oferta, tenim ministres excessivament carregats”, va declarar. Malgrat tot, el cap de Govern va assegurar que no donava per descartada “una entesa” per acabar la legislatura, amb Coalició Reformista o Andorra pel Canvi.

Així mateix, va tornar a repetir que d’aquí a final d’any no es convocaran eleccions, i que la intenció de l’equip del Partit Socialdemòcrata és arribar fins al final de la legislatura. No obstant això, va matisar que “si hi ha altres forces que només intenten retrocedir perquè no accepten el resultat electoral, potser sí que haurem de tornar a demanar l’opinió als ciutadans”, cosa que no passarà abans del 2011. A més, Bartumeu va assenyalar que “ningú en l’àmbit internacional no entendria que no acabéssim la reforma tributària abans de tornar a fer eleccions”.

De tota manera, el cap de Govern va recordar l’enquesta d’opinió que va publicar fa pocs dies el CRES, i va posar en relleu que els ciutadans “ja veuen que treballem” mentre que d’altres “només treballen per mirar de fer-nos fora del despatx”.

pdf3.jpg